De nieuwste werkplektrends in het speelveld van ergonomie

Delen:

Het speelveld van de ergonomie zet zich in alle werkvelden in en zo ook in kantoren. Daarin zet de ontwikkeling zich zelfs door met nieuwe werkplektrends. Een voorbeeld daarvan zijn de zit-sta werkplekken die inmiddels in menig kantoor al ingeburgerd zijn. Het afwisselen van de werkhouding is namelijk een belangrijk ergonomisch aandachtspunt. Binnen het ergonomische speelveld geldt dat kantoormeubilair altijd een grote rol speelt. Hier ontdek je wat de nieuwste werkplektrends zijn met aandacht voor de ergonomische omstandigheden. Overigens is de sfeer in de werkomgeving natuurlijk eveneens belangrijk om de werktijd aangenaam en comfortabel te maken.

Kantoorstoelen met ergonomisch design in kleur

Een van de trends voor werkplekken is de keuze voor kantoormeubilair met ergonomisch design. De trend hierin is om een keuze te maken voor ergonomisch kantoorstoelen die aansluiten op de kleuren in de ruimte. Je kan natuurlijk altijd voor een zwarte bureaustoel kiezen, maar een kantoorstoel in kleur is tegenwoordig populair. Bijvoorbeeld in rood of in groen net als in paars of blauw. Of ga mee met de trend om kantoorstoelen in verschillende kleuren bij elkaar te zetten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen. Het ergonomisch design zorgt ervoor dat de kantoorstoel te verstellen is in hoogte en voorzien is van een comfortabele rugleuning. De verdere eigenschappen zijn variabel, zoals het verstellen van de zitting in een bepaalde hoek. Of een kantoorstoel die voorziet in een synchrone beweging van de rugleuning en zitting.

Multifunctioneel kantoor met aandacht voor beweging

Het is bij startups en jonge ondernemers een trend om het kantoor multifunctioneel in te richten. Daarbij is er steeds vaker aandacht voor ontspanning en beweging. In grote kantoorruimtes zijn daar uiteraard meer mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld door een tafeltennistafel in de ruimte te plaatsen. Dat nodigt uit om even te ontspannen en te bewegen tussen de werkzaamheden door. Een potje tafelvoetbal is misschien minder inspannend, maar ook een trend die steeds vaker te zien in is kantoren. Je komt dan toch even van je bureaustoel af om op de benen te staan. Indien het vanwege de werkzaamheden niet passend is om een tafeltennistafel of tafelvoetbalspel in het kantoor te plaatsen, is er wellicht een andere ruimte voor beschikbaar.

Loungeplekken in het kantoor

Een van de andere trends is het realiseren van loungeplekken in het kantoor. Op deze manier is de werkhouding in het kader van het ergonomische speelveld eveneens af te wisselen. Een comfortabele loungefauteuil of loungebank biedt optimaal comfort. Het is bovendien een prima optie om in een dergelijke setting te overleggen met een collega. In zakelijk opzicht zijn er uitvoeringen beschikbaar die geschikt zijn om klanten te ontvangen. Loungeplekken in het kantoor zorgen voor comfortabele zitplaatsen. Bovendien staat het ook nog eens stijlvol als je rekening houdt met het design, materiaal en kleur. Bijvoorbeeld als je de keuze maakt voor een luxe Chesterfield bank. De stijl van de loungeplekken is af te stemmen op de bedrijfsidentiteit, zoals zakelijk klassiek of modern en minimalistisch.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven