De veranderende rol van de gemeentejurist

Ben je als jurist werkzaam binnen de politiek-bestuurlijke omgeving van de publieke sector? Dan krijg je te maken met complexe vraagstukken. Je bevindt je in een spanningsveld van interesses, verwachtingen, eisen en belangen van burgers, politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Delen:

Een juridisch expert die wat verder in zijn/haar loopbaan is of wil komen, wordt geacht diepgaande én up-to-date kennis te hebben inzake diverse rechtsgebieden en de verbanden om complexe situaties en juridische problemen het hoofd te kunnen bieden.

Hoe bepaal je jouw positie als gemeentejurist in het speelveld met een complexe bestuurlijke context? En hoe kom je tot rechtstatelijke oplossingen die werkbaar en acceptabel zijn voor alle deze factoren? Dit leer je tijdens de 6-daagse opleiding voor de Gemeentejurist.

In 6 dagen vergroot je jouw inhoudelijke kennis & inzicht in:

  • De rol van de Gemeentejurist, bestuursrecht & gemeenterecht
  • Subsidierecht & Markt en overheid
  • Contracteren & Overheidsaansprakelijkheid
  • Openbaarheid van bestuur & Rechtsbescherming en procederen
  • Toezicht en handhaving & Digitalisering en Legal Tech
  • Effectief Beïnvloeden & Strategisch Adviseren

Na het volgen van deze opleiding is je juridische kennis up-to-date, heb je inzicht in de bestuurlijke en organisatorische context van de publieke sector en is je beïnvloeden en strategisch adviseren verder ontwikkeld.

Bekijk de opleiding

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven