DeBreij hofleverancier vrouwelijke dealmakers

Laura Overes, advocaat bij DeBreij, heeft in 2020 van alle vrouwelijke M&A-advocaten de meeste deals gesloten. Vier andere vrouwelijke advocaten van DeBreij behoren ook tot de top-20, waarmee dit kantoor met afstand de meeste vrouwelijke dealmakers levert.

Delen:

DeBreij hofleverancier vrouwelijke dealmakers
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

In 2020 was Laura Overes betrokken bij veertien deals. Zelf noemt ze in een interview de verkoop van Hostnet als het meest interessant. Mariëlle Broekhuysen (JB Law), Jasmijn Harms (Houthoff) en Marieke van der Lande (Vriman) deden elk dertien deals. Dat werd becijferd door mena.nl, een platform over fusies en overnames.

De twintig vrouwelijke advocaten zijn afkomstig van dertien kantoren. Lexence levert twee vrouwen in deze top (Iris Hoekstra met tien deals, en Emma ter Kuile met negen deals). Osborne Clarke staat er met drie vrouwen in: Herke van Hulst (elf deals), Cristine Brinkman (tien) en Guusje Cornelissen (negen). DeBreij staat aan kop met vijf advocaten. Naast Overes zijn dat Sandra Meijneke (twaalf deals), Frédérique Richert (elf), Simone Broekaart (tien) en Maureen Hovens (negen).

JB Law, Houthoff, Vriman, AKD, Orange Clover, Allen & Overy, NautaDutilh, VentureLawyers, CMS en Vesper Advocaten leverden ieder één vrouwelijke M&A-advocaat in deze top-20. De vrouw onder aan de lijst deed nog steeds negen deals.

Partnerpositie

Laura Overes, partner bij DeBreij laat in het Mena-interview weten dat de M&A-wereld ‘heel toegankelijk’ is voor jongere vrouwen. “In de advocatuur zijn de jongere mensen in M&A grotendeels vrouw, ook bij ons kantoor. De uitdaging zit hem er in om deze vrouwen te behouden en te laten doorgroeien naar partnerposities. Ik zie dat veel vrouwen rond hun dertigste uitstromen omdat zij denken dat de advocatuur op termijn niet flexibel genoeg voor hen is, wat in een senior medewerkersrol ook wel zo kan zijn. Misschien realiseren deze vrouwen zich onvoldoende dat een partnerschap juist de gewenste flexibiliteit kan bieden, omdat je je eigen praktijk hebt die je zelf runt en waarvoor je ook zelf verantwoordelijk bent, en met cliënten die voor jou kiezen, waardoor je ook meer controle hebt over je agenda.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven