In 2020 was Laura Overes betrokken bij veertien deals. Zelf noemt ze in een interview de verkoop van Hostnet als het meest interessant. Mariëlle Broekhuysen (JB Law), Jasmijn Harms (Houthoff) en Marieke van der Lande (Vriman) deden elk dertien deals. Dat werd becijferd door mena.nl, een platform over fusies en overnames.
De twintig vrouwelijke advocaten zijn afkomstig van dertien kantoren. Lexence levert twee vrouwen in deze top (Iris Hoekstra met tien deals, en Emma ter Kuile met negen deals). Osborne Clarke staat er met drie vrouwen in: Herke van Hulst (elf deals), Cristine Brinkman (tien) en Guusje Cornelissen (negen). DeBreij staat aan kop met vijf advocaten. Naast Overes zijn dat Sandra Meijneke (twaalf deals), Frédérique Richert (elf), Simone Broekaart (tien) en Maureen Hovens (negen).
JB Law, Houthoff, Vriman, AKD, Orange Clover, Allen & Overy, NautaDutilh, VentureLawyers, CMS en Vesper Advocaten leverden ieder één vrouwelijke M&A-advocaat in deze top-20. De vrouw onder aan de lijst deed nog steeds negen deals.
Partnerpositie
Laura Overes, partner bij DeBreij laat in het Mena-interview weten dat de M&A-wereld ‘heel toegankelijk’ is voor jongere vrouwen. “In de advocatuur zijn de jongere mensen in M&A grotendeels vrouw, ook bij ons kantoor. De uitdaging zit hem er in om deze vrouwen te behouden en te laten doorgroeien naar partnerposities. Ik zie dat veel vrouwen rond hun dertigste uitstromen omdat zij denken dat de advocatuur op termijn niet flexibel genoeg voor hen is, wat in een senior medewerkersrol ook wel zo kan zijn. Misschien realiseren deze vrouwen zich onvoldoende dat een partnerschap juist de gewenste flexibiliteit kan bieden, omdat je je eigen praktijk hebt die je zelf runt en waarvoor je ook zelf verantwoordelijk bent, en met cliënten die voor jou kiezen, waardoor je ook meer controle hebt over je agenda.”