Dentons kondigt als eerste wereldwijde kantoor combinatie aan met Indiaas advocatenkantoor

Dentons heeft een combinatie aangekondigd met het toonaangevende Indiase advocatenkantoor Link Legal. Hiermee is Dentons het eerste internationale advocatenkantoor dat samengaat met een advocatenkantoor in India.

Delen:

“Deze combinatie in India is een mijlpaal voor Dentons”, aldus Benelux Managing Officer Marien Glerum. “We zijn het eerste global kantoor dat een dergelijke combinatie in India verwezenlijkt en hebben daarmee een mooie first-mover advantage in die markt. Link Legal is een hoogwaardig kantoor dat de kwaliteit levert die bij Dentons hoort. En het allerbelangrijkste is nog dat we onze cliënten nu ook in deze voor veel van hen belangrijke markt een naadloze advisering kunnen bieden.”

Dentons krijgt door deze combinatie kantoren in vijf van de zes grootste steden in India: Mumbai, Delhi, Bengaluru, Chennai en Hyderabad. Dentons omschrijft Link Legal als een toonaangevend middelgroot full-service advocatenkantoor met meer dan 19 praktijkgebieden, 42 partners en 134 advocaten. Het kantoor is leidend op het gebied van ondernemingsrecht, litigation, infrastructuur, finance en technologie. Link Legal heeft het op twee na hoogste aantal vermeldingen in de Chambers en Legal 500-ranglijsten in India. De partners van het kantoor worden algemeen erkend en staan hoog aangeschreven vanwege hun ervaring, expertise en hun praktische benadering van transacties.

“We benaderden Dentons omdat we beseften dat een combinatie van onze kantoren ons zou helpen te voldoen aan de behoeften van onze cliënten die steeds meer mondiaal worden”, vertelt Atul Sharma, Managing Partner van Link Legal. “Belangrijk is dat de combinatie ons in staat stelt om zowel wereldwijd als lokaal te zijn, waardoor we onze cliënten kunnen verbinden met geavanceerde nieuwe technologie en toonaangevend juridisch talent over de hele wereld, terwijl we volledig autonoom blijven, en gecontroleerd en beheerd worden door Indiase Link Legal advocaten in India. Tot slot biedt het onze Indiase advocaten kansen om binnen Dentons internationale ervaring op te doen.”

Door deze nieuwe combinatie in India bedient Dentons haar cliënten nu vanuit 215 kantoren in 83 landen. De aankondiging valt samen met de tiende verjaardag van de aankondiging van de oprichting van Dentons. “Sinds de lancering van Dentons in 2013 hebben al meer dan vijftig kantoren zich aan Dentons verbonden”, zegt Marc Kuijper, Managing Partner van Dentons Amsterdam. “Dat maakt ons een first mover in meer landen dan enig ander advocatenkantoor in de geschiedenis van de advocatuur. We zoeken hierbij naar kantoren die het bewezen vermogen hebben om geavanceerde, hoogwaardige juridische diensten en zakelijke oplossingen aan te bieden in hun thuismarkten. Zo houden we het momentum vast om onze cliënten nog beter te helpen bij de uitdagingen waar ze voor staan en vooral ook de kansen nog beter te benutten.”

Elliott Portnoy, Global CEO van Dentons: “India wordt vanaf 2023 het dichtstbevolkte land ter wereld, met een snelgroeiende en globaliserende economie waardoor het een steeds belangrijkere markt wordt voor onze cliënten over de hele wereld.” Joe Andrew, Global Chairman van Dentons vult aan: “Dit is een historisch moment in India, want dit is geen joint venture, geen ‘beste vrienden’-relatie, geen ‘referral overeenkomst’, maar een combinatie zoals Dentons over de hele wereld heeft gedaan. Met als doel het verder bouwen aan één geïntegreerd global kantoor.” Na goedkeuring door de partners zal de combinatie met Link Legal naar verwachting in de komende maanden gelanceerd worden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven