Dentons vertrekt uit Rusland

Dentons zal Rusland gaan verlaten en zich afscheiden van zijn kantoren in Moskou en St. Petersburg, die als onafhankelijk advocatenkantoor verder zullen gaan.

Delen:

“Dit is een moeilijke beslissing die we in nauw overleg met onze collega’s in Rusland hebben genomen om aan onze wettelijke en ethische verplichtingen te blijven voldoen. We hebben meer dan dertig jaar van samenwerking en vriendschap genoten met onze collega’s in Rusland die geen verantwoordelijkheid dragen voor deze crisis, noch voor de omstandigheden die tot deze beslissing hebben geleid”, aldus Elliott Portnoy, Dentons Global CEO. “Onze hoop is dat we in de toekomst weer bij elkaar kunnen komen wanneer het wettelijk en praktisch mogelijk is om dit te doen.”

“We waren een van de eerste wereldwijde advocatenkantoren die meer dan dertig jaar geleden de Russische markt betraden en hebben ons snel onderscheiden dankzij onze polycentrische aanpak, waardoor we internationale klanten met belangen in Rusland konden bedienen”, aldus Joe Andrew, Global Chairman. “We kijken uit naar een dag waarop we ons kunnen herenigen met onze gewaardeerde collega’s met wie we met succes klanten van over de hele wereld hebben bediend.”

“We staan achter de bevolking van Oekraïne en hebben alles gedaan wat in onze macht ligt om onze Oekraïense collega’s, hun families en andere burgers die door de oorlog zijn ontheemd te helpen”, aldus Tomasz Dabrowski, CEO van Dentons Europe Region. “We delen het nieuws van ons afscheid van onze kantoren in Moskou en St. Petersburg met diepe spijt. We zullen onze 250+ collega’s in Rusland ondersteunen bij het realiseren van een soepele en ordelijke overgang in overeenstemming met onze professionele verplichtingen jegens onze klanten.”

“Ons team zal blijven opereren als een onafhankelijk advocatenkantoor en we zijn vastbesloten om onze cliënten eersteklas ondersteuning te blijven bieden in deze moeilijke tijden en daarna”, aldus Alexei Zakharko, de Managing Partner van Dentons AB in Rusland.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven