Dentons viert vijfjarig bestaan in Nederland

In 2022 is het vijf jaar geleden dat Dentons in Nederland actief werd. Na de fusie met Boekel zijn zowel de omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten meer dan verdubbeld.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Per 1 juli 2022 telt Dentons 108 advocaten, notarissen en fiscalisten, actief binnen alle voor cliënten relevante rechtsgebieden. Tussen 2017 en 2021 maakte het kantoor wat betreft advocaten een groei van 61,5% door. In de afgelopen vijf jaar realiseerde het Nederlandse kantoor meer dan 200% omzetgroei. De omzetgroei komt zowel uit Nederland, waarbij het veelal gaat om bedrijven die internationaal actief zijn, als uit de samenwerking met Dentons kantoren in de rest van de wereld.

Dentons bewijst naar eigen zeggen ieder jaar weer dat het de markt verandert, zowel lokaal als internationaal. Met ruim 12.000 advocaten wereldwijd is het kantoor meer dan twee keer zo groot als de nummer twee op de ranglijst. Volgens merkenindex Acritas blijft Dentons ook in 2022 een van de snelst groeiende legal brands ter wereld. “Een groot voordeel”, zegt managing officer Marien Glerum. “Internationaal opererende bedrijven weten daardoor zeker dat ze overal waar ze zakendoen met dezelfde expertise en efficiëntie worden geholpen. Door een team dat op elkaar is ingespeeld en alle coördinatie uit handen neemt. Het waarmaken van dat vertrouwen is iets waar we elke dag ons best voor doen.”

Complexe zaken

Managing partner Marc Kuijper: “We merken dat er bij cliënten veel behoefte is aan een kantoor dat op een andere manier samenwerkt. Het uitgangspunt is dat we cliënten bijstaan met advisering ten aanzien van de ambities en uitdagingen waar zij voor staan. Of het nu gaat om het laten groeien, het beschermen, de dagelijkse operatie of het financieren van het bedrijf, Dentons heeft de juiste expertise beschikbaar in meer landen dan enig ander kantoor.”

Van festival tot padel

Onlangs vierde het kantoor haar eerste lustrum in Nederland met 600 cliënten, toekomstig talent en het huidige team tijdens het Dentons Festival. “Geen traditioneel event in jasje dasje”, vertelt Glerum, “maar een festival setting met foodtrucks, inspirerende sprekers zoals Jimmy Nelson en de School of Life, muziek en entertainment, waarbij alle voor Dentons relevante groepen werden samengebracht. Dat past bij wie we zijn. Een jong en benaderbaar kantoor waar veel ruimte is voor ambitie, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.”

Van de advocaten en business professionals die ook al voor de fusie aan kantoor waren verbonden heeft meer dan de helft intern promotie gemaakt of zich doorontwikkeld in hun rol. Daarnaast heeft veel nieuw talent de keuze gemaakt om zich aan Dentons te verbinden. “We geloven in onze mensen en besteden veel aandacht aan het aantrekken en behouden van talent. Onder andere door initiatieven zoals het Dentons Diverse Excellence Scholarship, waarmee we divers talent stimuleren in hun ontwikkeling. Hier plukken we als kantoor nu al de vruchten van”, zegt Glerum. “We zijn ons daarnaast bewust van onze maatschappelijke positie en moedigen onze advocaten en business professionals aan om mee te werken aan onze pro bono projecten voor organisaties als VluchtelingenWerk Nederland, European Lawyers in Lesvos of Stichting 113 Zelfmoordpreventie.”

Dit najaar vindt het eerste toernooi van de World Padel Tour in Nederland plaats. Dentons heeft zich daar onlangs aan verbonden als eerste official partner. Glerum: “Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het heeft het karakter van een challenger sport en trekt sportieve mensen aan die in teamverband iets nieuws willen proberen. Een perfecte match met ons kantoor. Collega’s kunnen gebruik maken van de banen bij Plaza Padel en ook onze cliënten leren ons zo op een andere manier kennen. Dit partnership past heel erg bij de teamspirit die we dagelijks op kantoor ervaren.”

Ambitie

Nu het kantoor vijf jaar actief is in Nederland kan het terugkijken op een periode van groei – zowel financieel, in talent alsmede nieuwe cliënten. De ambitie is om dit momentum vast te houden, expertise verder uit te bouwen en de marktpositie te versterken. “We bevinden ons in een zeer dynamisch hoofdstuk van de wereldgeschiedenis’, aldus Marc Kuijper. ‘Van klimaatverandering en geopolitieke verschuivingen tot technologische ontwikkelingen en sociaal-maatschappelijke vraagstukken – bedrijven hebben te maken met een ongekend complex speelveld. Het is daardoor ook een extra boeiende en uitdagende tijd om advocaat te zijn.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top