Partnerbijdrage van

Digitaal paraferen? Ook dat kan met NEXTsign!

Met NEXTsign – een samenwerking tussen Zynyo en NEXTlegal – kunt u rechtstreeks vanuit NEXTmatters en NEXTassyst snel, gemakkelijk en veilig alle soorten documenten digitaal door cliënten laten ondertekenen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Bij digitaal ondertekenen ziet u de cliënt niet fysiek. Wilt u er zeker van zijn dat alleen de juiste persoon het (vertrouwelijke) document leest voorafgaand aan de ondertekening? Ook dat kan met NEXTsign met behulp van de previewfunctie!

Paraferen

Soms is het prettig als een ondertekenaar voorafgaand aan de daadwerkelijke ondertekening, een document bekijkt. En dat ook de wederpartij daarvan op de hoogte is. Waarom? Door de inzage vooraf vast te leggen, weet je zeker dat het document is geopend en daadwerkelijk gelezen is door de ondertekenaar. Dit neemt in die zin de functie van het paraferen over.

Wettelijke vereiste

In andere gevallen kan het ook een wettelijk vereiste dienen, bijvoorbeeld in geval van de terhandstelling van de koopovereenkomst, zodat de bedenktermijn aanvangt (artikel 7:3 lid 2 BW). Het is daarom goed dat deze functionaliteit standaard in NEXTsign zit.

Hoe werkt het?

Voor verzending van een ondertekenverzoek, stelt de verzender de ‘preview’-functie in. Daardoor zal een ondertekenaar om het document te kunnen bekijken, zich eerst dienen te identificeren. Dat kan via SMS-TAN, iDIN of IRMA.

Nadat de ondertekenaar het document heeft doorlopen, en akkoord is met de inhoud, kan de daadwerkelijke ondertekening plaatsvinden. Ook dit gebeurt weer door middel van een (zelfde) identificatie. Belangrijk is dat deze extra identificatie met preview ook wordt weergegeven in de Akte van Ondertekening.

Mocht u vragen of verdere toelichting wensen over de ondertekenservice van Zynyo of over NEXTsign? Dit kan via het Hulpcentrum van Zynyo.

Auteur: Gertjan de Gans, Marketing Manager NEXTlegal

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
De Lexxyn Groep verenigt diverse ICT-dienstverleners in de juridische sector. Door hun specifieke ervaring zijn zij uitstekend op de hoogte van uw bedrijfsprocessen en…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top