Digitalisering op kantoor; nieuwe ontwikkelingen! 

Digitalisering en de daarbij behorende technologie zijn misschien wel de zaken die het snelst ontwikkelen van allemaal. Denken we het ene technologische snufje onder de knie te hebben, staat het volgende alweer in de coulissen klaar. Nu staat de juridische wereld niet bekend om zijn technologische innovaties en het daarin meegaan, maar ook wij ontspringen de dans niet helemaal en het is ook slimmer om wel mee te blijven dansen. Want wanneer je slim en goed gebruikmaakt van de laatste technologische ontwikkelingen zul je zien dat je er veel voordeel uit kunt halen. Welke zaken goed zijn om vandaag de dag in de gaten te houden? Lees snel verder. 

Delen:

Internet of Things

Op het eerste gezicht klinkt het als een zeer algemene term, maar wanneer je je verdiep in het Internet of Things voor bedrijven zul je versteld staan van de mogelijkheden. Het klinkt wellicht nog zeer futuristisch, maar het internet der dingen is het geheel aan apparaten en producten die je via internetverbindingen met elkaar of met systemen in contact kunt brengen en waartussen onderling gegevens uitgewisseld kunnen worden. Niet alleen onderling hebben ze contact, maar ook met personen. Door innovatieve technologie die erachter zit, is het netwerk in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. De virtuele wereld komt als het ware samen met fysieke producten. Klinkt dit nog steeds zeer abstract? Dan is het slim om eens naar een innovatie hub van Odido te gaan. Zij zijn voorloper op het gebied van Internet of Things, en ze zijn razendsnel bezig om de dekking uit te breiden. Zij kunnen precies aangeven wat de voordelen voor jou zijn op dit gebied.

Slim kantoor

Een andere innovatie die we niet kunnen vermijden op kantoor is die van de slimme technologie om te verduurzamen. Het slimme huis en alle technologie wat daarbij kwam kijken kenden we al, maar er is nu ook allerlei technologie in ontwikkeling om een slim kantoor mogelijk te maken. Waar je dan aan moet denken? Eigenlijk alles wat we ook kennen van een slim huis, maar dan voor kantoor. Van slimme verlichting die vanaf een afstandje te bedienen is tot waterbesparende toiletten. Op kantoor wordt immers nogal wat energie verbruikt, hierop besparen is dan ook zeer nodig maar tevens vaak ook eenvoudig te regelen. Naast het feit dat het bijdraagt aan het verkleinen van de footprint van jouw onderneming, is het in de meeste gevallen ook een besparing in geld en kosten. Denk aan warmtepompen, zonnepanelen en een duurzaam wagenpark. Het zit ‘m in de kleine zaken maar ook inde grotere aspecten. Vergeet ook vooral niet om het één en ander met elkaar te combineren. Het internet of things kan perfect jouw verduurzaming ondersteunen.

Kortom; ook in ons werkveld kan digitalisering en technologie heel veel opleveren. Investeer hierin en kijk waar de kansen en mogelijkheden liggen. Wanneer je dit omarmt kun je er op allerlei manieren voordeel uit halen. Zowel qua kosten als efficiëntie. En je weet wat ze zeggen; technologie staat voor alles!

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven