Dilek Yilmaz (Dentons) over vrouwendiscriminatie

Student-stagiair van de week is Dilek Yilmaz. Dilek loopt stage bij Dentons. Ze had aangegeven graag maatschappelijk betrokken te zijn. Daarom mocht ze meehelpen op een pro bono opdracht en onderzoek doen naar vrouwendiscriminatie.

Delen:

Dilek Yilmaz (23 jaar) studeert civiel recht aan de Universiteit Leiden. Zij verwacht medio 2023 af te studeren. Zij loopt stage bij Dentons in Amsterdam, op de praktijkgroep vastgoed, van juni tot en met juli 2022.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik heb vorig jaar meegedaan aan het Dentons Diverse Excellence Scholarship programma. Tijdens de selectiedagen heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met het kantoor en meerdere mensen gesproken. De open en informele sfeer, de diversiteit aan mensen en zaken die ze doen en de toegankelijkheid van iedereen is mij daarbij heel erg bevallen. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik hoopte vooral een beter beeld te krijgen van het werk als advocaat en het werken op een groot en internationaal advocatenkantoor. Dat is in zoverre gelukt dat ik vanaf de eerste dag bij alles ben betrokken; ik mocht mee naar client events, mee naar zittingen en ik heb voor meerdere zaken dingen uitgezocht. Verder heb ik ook gezien dat het werk op een groot kantoor heel gezellig kan zijn en dat het niet per se intimiderend of hiërarchisch is. In zoverre zijn mijn verwachtingen overtroffen.

Wat moet je zoal doen?
Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitzoeken van verschillende juridische vragen en het opstellen van jurisprudentieoverzichten. Daarnaast heb ik overeenkomsten doorgenomen op risico’s en memo’s opgesteld over bijvoorbeeld precontractuele aansprakelijkheid. Overigens verschillen de vragen wel altijd, vooral omdat de vastgoedafdeling zowel huurrecht, als transacties en bouwrecht omvat. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Op mijn eerste stagedag mocht ik met de hele praktijkgroep mee naar een client event. Dentons is partner van de World Padel Tour Amsterdam Open en in dat kader werd een padelevenement georganiseerd waar de advocaten en cliënten voor uitgenodigd waren. Op die manier heb ik iedereen in een keer kunnen ontmoeten en zag ik gelijk hoe een client event eraan toe gaat. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring, en kun je daar wat meer over vertellen?
Voordat mijn stage begon, gaf ik aan dat ik het ook heel leuk vind om maatschappelijk betrokken te zijn en vroeg toen naar de mogelijkheden om mee te helpen bij een pro bono opdracht. Mijn stagebegeleider is dat niet vergeten en heeft net voor mijn stage begon een pro bono opdracht aangenomen. We hebben daarop samen onderzoek gedaan naar vrouwendiscriminatie en beperking van vrouwenempowerment in de Nederlandse wetgeving. De uitkomsten hiervan worden in een internationaal rapport gepubliceerd.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop over tien jaar ofwel rechter te zijn of rechter in opleiding. In ieder geval hoop ik op een uitdagende en leuke plek als advocaat of jurist werkzaam te zijn.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven