Dit is de perfecte tas voor jou als jurist

Als jurist heb je natuurlijk een bepaald imago. Dat houdt dus ook in dat je naast je kleding, ook rekening moet houden met de keuze die je maakt als het gaat om je tas. Waar we vaak zien dat er gekozen wordt voor de welbekende aktetas, zijn er daarnaast nog veel meer opties. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je representatief uit blijft zien en welke tas je hiervoor kiest, is meestal niet zo’n heel groot probleem. Daarbij komt ook dat het ook een verschil is of je bijvoorbeeld een zitting moet bijwonen of dat je een dag op kantoor zit om alle belangrijke dossiers door te spitten. Omdat het kiezen van de juiste tas nog weleens een uitdaging kan zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Delen:

De laptoptas

Tegenwoordig doen we praktisch alles online en is een laptop dus ook een must have voor iedere jurist. Hoe handig is het dan dat je je laptop mee kunt nemen in een praktische, maar vooral ook stijlvolle laptoptas. Waar we tot jaren geleden zagen dat deze tassen vooral praktisch moeten zijn, zien we dat er de laatste jaren ook steeds meer aandacht wordt besteed aan het model van de tas. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle leren laptoptas, maar behoren ook tal van andere opties tot de mogelijkheden. Belangrijk is vooral dat je goed kijkt naar het formaat, zodat niet alleen je laptop, maar ook de rest van je spullen op een eenvoudige manier kunnen worden meegenomen.

De aktetas

We hebben hem al even genoemd, maar als jurist is de kans vrij groot dat je kiest voor een aktetas. Deze tassen hebben namelijk een bepaalde uitstraling, dat ze direct zorgen dat je er een stuk zakelijker uitziet. Nu is het wel belangrijk dat je jezelf er ook prettig in voelt en je dus goed kijkt naar een model dat bij je past. Zo zijn er modellen die misschien wat meer geschikt zijn voor de wat oudere juristen, terwijl er ook een hele hoop modellen zijn die wat stoerder en trendy zijn. Om het helemaal compleet te maken, kun je in aanvulling op een nieuwe aktetas, ook een bijpassende handige portemonnee kopen, zodat je al je pasjes direct bij de hand hebt en op een eenvoudige manier in een van de vakjes van je tas kunt doen.

Ga voor een rugtas

De meeste mensen die denken aan een nette tas voor een jurist, denken niet meteen aan een rugzak. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Niet alleen is een rugzak ontzettend handig, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig op de fiets naar je werk gaat, maar zijn ze ook in allerlei verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je dus prima kiezen voor een nette rugzak, in plaats van een akte- of laptoptas. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je kijkt naar het model van de tas. Dit is niet alleen belangrijk voor het veilig kunnen meenemen van je spullen, maar ook voor de houding van je rug en de rest van het lichaam.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven