Dit zijn de voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Waar je in Nederland verplicht bent om een goedkope autoverzekering af te sluiten, is dit niet het geval bij een rechtsbijstandverzekering. Desondanks kan het wel verstandig zijn om dit ook af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen, al heeft het uiteraard ook een paar nadelen. Wat de plus- en minpunten zijn lees je hieronder.

Delen:

Dit zijn de voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

Eén van de voordelen van de rechtsbijstandverzekering heeft te maken met de dekking. Dit geldt namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor al je andere gezinsleden. Daarnaast kan zo’n verzekering natuurlijk ook helpen bij het creëren van het gevoel dat je bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote kosten komt te staan. De dekking van een rechtsbijstandverzekering heeft overigens nog een groot voordeel. Bij deze polis kun je namelijk specifieke modules wel of juist niet selecteren, waardoor je de dekking zo goed als op maat kunt maken. Een ander pluspunt van dit type verzekering gaat over de jaarpremie. Natuurlijk moet je wel betalen voor een rechtsbijstandverzekering, wat over het algemeen enkele honderden euro’s per jaar zal zijn. Dat klinkt misschien hoog, maar het is snel terugverdiend als je het vergelijkt met de kosten van een jurist of advocaat.

Nadelen van de rechtsbijstandverzekering

Uiteraard heeft deze polis een paar nadelen. Zo kan het zo zijn dat je jarenlang premie betaalt zonder ook maar één keer in een juridisch conflict te komen. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Daarentegen zul je een jurist of advocaat puur inschakelen als het daadwerkelijk nodig is, wat dus in principe een stuk goedkoper kan zijn. Daarnaast zul je ook zien dat je bij de meeste verzekeraars geen eigen advocaat mag kiezen. In plaats daarvan krijg je over het algemeen een juridisch medewerker toegewezen waar je het mee moet doen. Een nadeel hiervan is dat een juridisch medewerker van een verzekeringsmaatschappij meestal erg veel dossiers onder zich heeft, wat bij een normale advocaat vaak niet het geval is. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat je bij een verzekeraar langer moet wachten op een antwoord op je vraag.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven