Dit zijn de voordelen van een prepaid abonnement

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt, zijn er verschillende manieren om een abonnement af te sluiten. Je kunt natuurlijk een abonnement afsluiten bij een door jou gekozen provider, maar je kunt ook voor een prepaid abonnement gaan. Wat is een prepaid abonnement en wat zijn de voordelen hiervan? Hierover lees je meer in dit artikel.

Delen:

Wat is een prepaid abonnement

Met een prepaid abonnement betaal je vooraf voor de mobiele service die je gebruikt, in plaats van dat je maandelijks een factuur ontvangt. Je koopt een bepaald bedrag aan belminuten, data en sms’jes die je bijvoorbeeld gedurende de maand wilt gaan gebruiken. Zo kun je dus per periode beslissen wat jij nodig hebt, en hoeveel je dan ook wilt gaan betalen. Een prepaid abonnement heeft verschillende voordelen. Deze lees je hieronder.

Geen contract

Wanneer je een prepaid abonnement afsluit, zit je niet vast aan een contract. Je bent dus vrij om de service te annuleren of te wijzigen wanneer je maar wilt. Zo ben je vrij om de service te annuleren of te wijzigen wanneer je maar wilt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vroege beëindigingskosten. Een prepaid abonnement is daarom ook erg flexibel. Met prepaid internet kun je bijvoorbeeld een volgende maand meer data kiezen als je dit nodig hebt.

Controle over je kosten

Met een prepaid abonnement bepaal je zelf helemaal hoeveel je uitgeeft aan je mobiele service. Je laadt vooraf geld op je account en zodra het op is kan je geen extra kosten maken. Dit kan helpen bij het beheren van je budget en het voorkomen van verrassingen op je factuur. Verder is een ander voordeel van een prepaid abonnement dat je geen extra kosten hoeft te betalen wanneer je jouw belminuten of datalimiet hebt bereikt. Zo zal je dus nooit verrast worden door een ongewenste rekening.

Geen kredietcontrole

Een ander voordeel is dat bij een prepaid abonnement geen kredietcontrole vereist is voordat je deze afsluit. Bij sommige abonnementen wordt nog wel eens gekeken naar het salaris dat iemand verdiend. Daarom is een prepaid abonnement een goede optie voor mensen die een slecht krediet hebben of geen kredietgeschiedenis hebben.

Het afsluiten van een prepaid abonnement heeft dus verschillende voordelen. Ten eerste is het een erg flexibele optie omdat je niet vastzit aan een contract. Verder zal je met een prepaid abonnement niet voor verrassende kosten komen te staan en is prepaid een goede optie voor mensen met een niet al te hoog salaris aangezien er geen kredietcontrole bij komt kijken.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven