Donna Toet (DVDW) neemt graag een standpunt in

Starter van de week is Donna Toet. In de eerste klas van de middelbare school besefte ze dat ze advocaat wilde worden. En dat is ze nu, bij DVDW Advocaten.

Delen:

Donna Toet (24) is op 12 december 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij DVDW Advocaten. Ze is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met een master Arbeidsrecht en een master Ondernemingsrecht. In maart 2022 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik denk dat de voorzet voor mijn keuze om advocaat te worden eigenlijk al kwam in de eerste klas van de middelbare school. Er werd een debatwedstrijd georganiseerd voor heel ons jaar waarbij we in kleine teams stellingen kregen die we dan voor of tegen moesten bepleiten. Ik merkte hoe leuk ik het vond om een bepaald standpunt in te nemen en in korte tijd zo veel mogelijk argumenten te bedenken om de jury te overtuigen. Ons team won de debatwedstrijd en de lerares Nederlands zei dat dit echt in mijn straatje paste. De definitieve keuze om advocaat te worden maakte ik nadat ik mijn eerste stage had gelopen bij een advocatenkantoor.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik ben de Bachelor Rechtsgeleerdheid gaan volgen aan de Universiteit Leiden. Tijdens de Bachelor waren er verschillende momenten waarbij je een keuzevak mocht kiezen. Ik heb toen onder andere gekozen voor de keuzevakken Beroepsethiek voor juristen en Argumenteren voor juristen. In deze vakken werd dieper ingegaan op de ethiek in de advocatuur en de verschillende aspecten van redeneren, zoals argumentatieve structuren en logica. Deze vakken zijn, merk ik nu, een mooie opstap geweest voor de Beroepsopleiding waarbij dit ook uitgebreid aan bod komt. Daarnaast heb ik tijdens mijn Masters stagegelopen bij drie verschillende advocatenkantoren in zowel binnen- als buitenland op het gebied van Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht om uit te sluiten welk rechtsgebied ik nu het leukste vond en wat voor type kantoor het best bij mij paste (klein, middelgroot of groot).

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe is dat ik een eigen zaak toegewezen heb gekregen waarbij ik binnenkort voor het eerst zitting heb. Iets waar ik heel erg naar uitkijk! Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik in vrijwel alle lopende zaken betrokken word en van mijn patroon en de partner voor wie ik werk al veel verantwoordelijkheid krijg. Ik deel een kamer samen met mijn patroon waardoor we korte lijnen hebben en nauw samenwerken. Ook de begeleiding is hierdoor optimaal.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik denk eigenlijk helemaal niets. Ik ben heel blij met waar ik op dit moment sta in mijn leven en daar hebben de keuzes in het verleden aan bijgedragen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als advocaat-medewerker binnen DVDW met een groeiende eigen praktijk.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij DVDW staat ook persoonlijkheid centraal. Daarmee bedoel ik dat kantoor niet alleen selecteert op kwaliteit maar ook echt kijkt of iemands persoonlijkheid binnen het kantoor past. Hierdoor heerst er een hele fijne groepsdynamiek. Daarnaast merk ik dat kantoor onze stageperiode zo leerzaam, maar ook zo leuk mogelijk wil maken en ons daarbij goed begeleidt. Zo hebben we naast onze interne opleidingsdagen regelmatig stagiaire bijeenkomsten o.l.v. een stagiaire begeleidster waarbij we met elkaar onze (leuke) ervaringen kunnen delen maar ook kunnen delen waar we tegen aan lopen in de praktijk. Dit motiveert en geeft een vertrouwd gevoel.

En tot slot: nu het weer kan (😊), met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Met Jutta Leerdam! Ik vind het inspirerend om te zien hoe zij op jonge leeftijd heel haar leven inricht voor de topsport en zou daar graag meer over willen horen.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven