Drie wetenschappers over The Voice of Holland

Het zal niemand ontgaan zijn: RTL is gestopt met het uitzenden van The Voice of Holland vanwege berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit raakt ook het juridische vlak. Drie UvA-wetenschappers gingen in op de kwestie.

Delen:

(foto: Pexels-Gantas Vaičiulėnas)

De wetenschappers Tamar de Waal (rechtsfilosofie), Marlies Vegter (arbeidsrecht) en Chris Reinders – Folmer (rechtspsychologie) stellen de kwestie vanuit juridisch oogpunt aan de kaak. Zo wordt onder meer de verdedigingsstrategie van John de Mol (‘ík wist het niet, en dát kwam door de vrouwen die zich niet hadden gemeld.’) onder de loep genomen. Lees dit en meer over de quotes: ‘Het gaat om de vraag wat ze hadden moeten weten’, ‘Er moet verband zijn tussen seksuele intimidatie en het werk’, ‘Veel daders proberen in eerste instantie altijd te ontkennen’ op de site van de UvA.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven