Duizend eerstejaars rechtenstudenten doen mee met unieke Legal Hackathon

Tijdens een Legal Hackathon kregen ruim duizend eerstejaars studenten de opdracht: kom met verbetervoorstellen in een wetsvoorstel en visueel vormgegeven, voor het verbeteren van de democratische rechtsstaat in Nederland. En doe dit, vanuit het perspectief van de burger.

Delen:

beeld: Depositphotos

Het was, volgens de website van de Universiteit Utrecht een “originele en nog nooit eerder gegeven studieopdracht.” De honderden deelnemers kregen eerst “een dosis inspiratie van drie sprekers uit de praktijk over wetgeving, over visueel communiceren en over rechtszaken waar de staat bij betrokken was. Landsadvocaat (en alumnus) Reimer Veldhuis kwam met herkenbare voorbeelden over het waterkanon bij Extinction Rebellion, het overvolle asielzoekerscentrum in Ter Apel en de avondklok tijdens corona. Wytze van de Woude, directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en voormalig docent aan de Universiteit Utrecht zei best jaloers te zijn op… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven