Dynah Dettingmeyer (Loyens & Loeff): de introductieperiode was echt een leuke tijd

Delen:

Starter van de week is Dynah Dettingmeyer. Ze werkt bij Loyens & Loeff. Haar leukste ervaring? “2019 tot nu toe! Dat is natuurlijk wat omvangrijk, maar ik kan eigenlijk niet kiezen. Ik wilde altijd al de advocatuur in, en nu geniet ik ervan dat die ambitie realiteit is geworden.”

Dynah Dettingmeyer (24 jaar) is op 9 januari 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Loyens & Loeff. Zij is in 2018 afgestuurd aan de Universiteit Leiden op Arbeidsrecht en Straf- en Strafprocesrecht. In maart 2019 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Advocaat wilde ik al van jongs af aan worden. Mijn vader is (gepensioneerd) manager werkgeverszaken bij een groot ROC. Hij had veel te maken met het arbeidsrecht en –advocaten. De ambitie, leergierigheid, werkmentaliteit en sfeer uit die wereld wekte mijn interesse.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Absoluut. Op de middelbare school eigenlijk al. Ik heb ervoor gekozen om te studeren in Leiden, omdat rechten daar goed staat aangeschreven. Gedurende mijn studie heb ik de vakken geprobeerd in te richten naar het procesrecht en (toen mij duidelijk werd welke rechtsgebieden mij het meest trokken) het straf, arbeids- en ondernemingsrecht. Ik heb een stage gelopen bij Wladimiroff Advocaten, een student- en werkstage bij NautaDutilh en heb de Business Course van Loyens & Loeff in Parijs gevolgd.

Wat heb je tot nu toe als starter allemaal voor leuks meegemaakt?
Zoals gezegd wilde ik altijd al de advocatuur in, en nu is die ambitie realiteit geworden! Mijn beëdiging was natuurlijk een memorabel moment. Daarop volgde de Academy. Dat is de introductieperiode van Loyens & Loeff. Hier heb ik niet alleen inhoudelijk veel geleerd, maar vooral veel kennissen en relaties op gedaan. Dat was echt een leuke tijd! Daarna kwam ik op de afdeling waar ik nu werk, Litigation & Risk Management (wij houden ons kort gezegd bezig met de proces- en arbitragepraktijk). Mijn leukste ervaring hier is het schrijven van een pleitnota en samen met collega’s een zitting bijwonen in een bodemprocedure, maar ook de sociale activiteiten die hier op kantoor worden georganiseerd staan bij mij hoog in het vaandel.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik had wel een minor in het buitenland willen doen. Daar heb ik eigenlijk nooit de tijd voor genomen. De advocatuur was een doel dat ik graag snel bereikte. Achteraf gezien had ik mijn studententijd wel willen verlengen door ervaring op te doen in een ander land.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Idealiter: als associate bij Loyens & Loeff. Ik hoop dan een huis te kopen (en zou dan misschien ook willen samenwonen). In dat jaar zou ik ook een lange verre reis willen maken.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Loyens & Loeff hoort bij de top, maar laat zich daardoor niet door de menigte leiden. Tijdens mijn sollicitatie voor de Business Course en oriënterende gesprekken (voordat ik ging solliciteren) proefde ik bij Loyens al gauw een ‘no nonsense-mentaliteit’. Loyens is een professioneel, vooruitstrevend en ambitieus kantoor, maar blijft tegelijkertijd down to earth. Voor Loyens is het totaalplaatje van belang: intelligentie is belangrijk, maar ook persoonlijke ontwikkeling legt veel gewicht in de schaal. Ik denk dat dat een uitstekende formule is om veel te bereiken.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven