Een greep uit ons najaarsaanbod

Delen:

Marco vd Ree

Marco van der Ree

Ook dit najaar biedt het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden verschillende cursussen aan in diverse rechtsgebieden. Het najaarsseizoen start traditiegetrouw met “Leiden Revisited”, de alumnidag van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, op 27 september. Dit jaar heeft u de keuze uit maar liefst 8 verschillende sessies! Voor een selectie uit ons najaarsaanbod kunt u doorklikken.

logo Jur Pao Leiden

Een greep uit ons najaarsaanbod:

Verdiepingscursus Finance for Lawyers: Balans- en jaarrekeninglezen voor juristen
Donderdag 1 en 8 november 2012 van 14.30 tot 21.00 uur, te Leiden
10 VSO/PO NOvA, 10 KNB

Elementair financieel-economische kennis blijkt in de rechtspraktijk vaak onontbeerlijk om als jurist te kunnen inspelen op geschillen waarbij financiele belangen een rol spelen en om deze goed te kunnen overzien. Tijdens deze verdiepinscursus komen met name de bijzondere bedrijfseconomische constructies en valkuilen aan bod en worden recente wijzigingen in wet en regelgeving besproken.

Actualiteiten Regulier Vreemdelingenrecht
Dinsdag 6 november 2012, 12.30 tot 17.00 uur, te Leiden
4 PO NOvA

In de actualiteitencursus regulier vreemdelingenrecht wordt nader ingegaan op actuele thema’s op dit rechtsgebied. Op deze wijze worden professionals die werkzaam zijn op het terrein van het reguliere vreemdelingenrecht in staat gesteld hun vakkennis bij te houden en kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen. Naast het bieden van een overzicht van de ontwikkelingen op een bepaald thema wordt ook ingegaan op de consequenties voor de rechtspraktijk.

Actualiteiten Auteursrecht
Maandag 12, 19 en 26 november 2012 van 16.00 tot 19.15 uur, Museum Naturalis te Leiden
9 PO NOvA

Recente en te verwachten wet- en regelgeving, recente jurisprudentie uit binnen en buitenland, het Europese werk-begrip, Europees verveelvoudigen, Europees openbaar maken, Europese beperkingen en auteurscontactenrecht.

Basiscursus Tax Management
De herleiding van de aangifte vennootschapsbelasting
Donderdag 15 november 2012 van 10.00 tot 16.30, te Leiden
5 PO NOvA, 5 RB (in aanvraag)

Het opstellen van de aangifte vennootschapsbelasting en de daarbij noodzakelijke herleiding van de fiscale jaarrekening vanuit de bedrijfseconomische jaarrekening wordt als complex ervaren. Enerzijds omdat de problematiek alle aspecten van de financiële administratie kan raken, anderzijds omdat er sprake is van een overlapping tussen het civiele en fiscale recht.

Actualiteiten Spoorrecht
Dinsdag 20 november 2012 van 09.30 tot 17.00 uur, te Leiden
5 PO NOvA

In een dag krijgt u van ervaren vakspecialisten een overzicht van de belangrijkste regelgeving (nationaal en internationaal), belangwekkende rechtspraak en ontwikkelingen met betrekking tot de Spoorwegregelgeving. De cursus biedt u een unieke kans om uw kennis op dit terrein toe te laten nemen en uw collega-vakgenoten te ontmoeten.

Basiscursus Wet bescherming persoonsgegevens
Donderdag 22 en 29 november 2012 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
10 VSO/PO NOvA, 10 KNB

In deze cursus wordt een praktische uiteenzetting gegeven van de uitgangspunten en van de werking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en overige relevante privacywetgeving. De cursus biedt daarmee de cursisten de ‘tools’ om te herkennen waar zich privacyvragen kunnen voordoen en hoe deze kunnen worden aangepakt. Vanzelfsprekend ligt de nadruk daarbij op het vinden van praktische oplossingen.

Kijk voor ons volledige najaarsaanbod op onze website: www.paoleiden.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven