Eigen kantoor begonnen? Zo maak je een huisstijl!

Heb je een eigen juridisch kantoor geopend of ben je van plan om dit binnenkort te doen? Dan is het belangrijk dat je werkt aan een sterke identiteit. Je toekomstige cliënten willen namelijk weten met wie ze te maken hebben en dat kun je laten zien door een sterke huisstijl te ontwikkelen. Een stijl ontwikkelen die coherent , duidelijk en professioneel is, is niet eenvoudig te realiseren. Vandaar dat we je graag een eindje op weg helpen bij het creëren van een stijl waar je een verpletterende indruk mee kunt maken op je toekomstige cliënten.

Delen:

Een stijl die goed laat zien waar jij als kantoor voor staat

Voor bedrijven die diensten leveren, is het lastiger om een sterke identiteit te creëren. Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om jezelf goed te presenteren. Bij een kantoor doe je dit door te zorgen dat je ten eerste een goed logo voor je bedrijf hebt. Verdiep je daarom eens in de kleurenleer en bekijk welke kleuren aansluiten bij wat je wilt uitstralen. Ga voor professionele kleuren, maar maak het ook niet te zakelijk omdat cliënten een persoonlijke benadering ook waarderen. Heb je vervolgens het logo eenmaal gemaakt, dan kun je van hieruit aan je huisstijl werken. Dit doe je door bijvoorbeeld briefpapier met je logo te laten maken, of door professionele visitekaartjes te laten drukken. Zorg er hoe dan ook voor dat je logo altijd zichtbaar is in alle uitingen naar de buitenwereld. Zo weten je cliënten altijd met wie ze te maken hebben, ook wanneer je regelmatig nieuwe mensen aanneemt. Het is namelijk belangrijk om een vaste, constante identiteit uit te stralen. Zo vergeet men je niet.

Zorg dat je huisstijl tot in de puntjes is toegepast in je kantoor

Een goede huisstijl beperkt zich niet alleen tot het briefpapier, je visitekaartjes en je mailtemplates. Je moet ook zorgen dat je op kantoor zelf dezelfde uitstraling bewerkstelligt. Dat kun je doen door bijvoorbeeld mokken met je bedrijfslogo te gebruiken. Laat bij Maxilia mokken bedrukken met het logo van je kantoor. Komt er een keer een cliënt langs om over diens zaak te praten, dan kun je deze een kop koffie aanbieden in een mok waar jullie logo op prijkt. Dergelijke vormen van marketing zijn de beste die er zijn; je combineert functionaliteit namelijk met effectiviteit. De klant geniet niet alleen van een heerlijk kopje koffie, maar deze wordt ook weer even herinnert aan jullie kantoor. Bovendien kun je de mokken ook in grote hoeveelheden laten maken, zodat je ze ook als relatiegeschenk weg kunt geven. Zo heb je een mooi en functioneel cadeau voor je klant.

Effectieve marketing levert je altijd meer op dan het je kost

Tot slot: een kantoor kan niet zonder nieuwe aanwas van klanten en daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan je marketing. Dat doe je niet alleen door bijvoorbeeld de reeds genoemde relatiegeschenken die je via Maxilia.nl kunt laten maken, maar ook door te zorgen dat je online vindbaar bent. Maak daarom een goede website waarop je aangeeft wat je voor klanten kunt betekenen. Vergeet niet om ook te zorgen dat je site vindbaar wordt op het internet. Dat doe je door een goede SEO-campagne op te zetten. Op die manier zorg je ervoor dat je site ook goed gevonden kan worden. Dit kost weliswaar iets, maar als je het goed doet, levert het je altijd meer op dan dat het je gekost heeft. Je kunt dit werk zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een professional.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven