Elieske Kallenberg (Ekelmans & Meijer) over minder zorgen

Delen:

Elieske Kallenberg (25) is in augustus 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Ekelmans & Meijer Advocaten op de sectie Verzekering en Aansprakelijkheidsrecht. Zij rondde in 2019 de master Civiel recht cum laude af aan de Universiteit Leiden. In september is zij gestart met de Beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
De keuze om advocaat te worden heb ik pas vrij laat gemaakt. Ik ben van jongs af aan altijd intensief bezig geweest met dans- en musicaltheater. Na de middelbare school ben ik dan ook eerst mijn droom achterna gegaan op de dansacademie. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om van deze passie een grote hobby te maken en die te combineren met een studie rechten. Eigenlijk ontstond het idee om de advocatuur in te gaan daardoor pas gedurende mijn rechtenstudie. Mijn enthousiasme groeide tijdens mijn student-stages bij de rechtbank en bij Ekelmans & Meijer.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik heb hier tijdens mijn studie zeker rekening mee gehouden, vooral tijdens mijn master. In de master heb ik mij specifiek gericht op het aansprakelijkheidsrecht, zoals met het vak ‘Privatissimum’ en mijn masterscriptie over aansprakelijkheid in het onderwijs. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie, weliswaar uit interesse, veel extra-curriculaire activiteiten ondernomen. Zo staan op mijn cv een aantal dingen die mooi op het cv van een advocaat to be staan, zoals een bestuursfunctie en twee uitwisselingen in het buitenland.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe is de beëdigingsborrel die door kantoor werd georganiseerd. Het was een bijzondere middag, waarbij ik ook aan mijn familie en vrienden kon laten zien waar ik zou komen te werken. Daarnaast mocht ik op mijn eerste werkdag bij Ekelmans & Meijer direct mee naar een inhoudelijke bespreking van een zaak. Een zaak gaat dan gelijk veel meer ‘leven’. Na de bespreking mocht ik ook direct zelfstandig aan de slag met het maken van een concept Conclusie van Antwoord.  Ik vind het leuk en uitdagend dat ik hier gelijk veel verantwoordelijkheid en eigen zaken krijg.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik heb enorm genoten van mijn studententijd, dus in principe zou ik niet per se iets willen veranderen. Het enige wat ik achteraf anders zou doen, is om mij minder zorgen te maken over de toekomst en mijn studieresultaten. Achteraf gezien had ik mezelf af en toe wel iets minder druk op kunnen leggen. Toch heb ik tijdens mijn studententijd heel veel leuke dingen gedaan waar ik gelukkig van werd en ben ik tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk ben ik dan nog steeds zo enthousiast over de advocatuur en advocaat-medewerker bij Ekelmans & Meijer.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Door de prettige sfeer bij Ekelmans & Meijer voelde ik mij al snel op mijn gemak. Zo voelde ik mij tijdens mijn student-stage ook erg welkom. Bij Ekelmans & Meijer is bovendien veel diversiteit aan mensen, waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Ik vind dat erg belangrijk bij een kantoor. Daarnaast krijg je hier als advocaat-stagiaire gelijk veel verantwoordelijkheid en eigen zaken, met daarbij goede feedback en begeleiding.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven