Elisabeth Beijnen (Stibbe) over haar werk als openbaar apotheker

Voordat Elisabeth Beijnen bij Stibbe begon, heeft ze nog een tijdje gewerkt als openbaar apotheker. Ze had niet voor niets de studie farmacie gedaan. En die studie komt nu, in haar juridische functie bij Stibbe, goed van pas!

Delen:

Elisabeth Beijnen (28) is in 2019 afgestudeerd in het ondernemingsrecht en in 2017 in het fiscaal recht, beide aan de Universiteit van Amsterdam. In mei 2022 is zij gestart bij Stibbe als junior-medewerker bij Banking & Finance. 

Van harte gefeliciteerd met je functie bij Stibbe. Wat doe je daar zoal?
Bedankt! Ik werk op de afdeling Banking & Finance en ben betrokken bij het adviseren van banken en (veelal beursgenoteerde) bedrijven ten aanzien van financieringstransacties. Zo werk ik mee aan het opstellen van financieringsovereenkomsten en zekerhedendocumentatie.  

Naast het werk zijn er ook veel sociale activiteiten. We hebben net het lentefeest gehad en binnenkort volgt ons ‘kerstfeest’ in juni. Een goede mix tussen werk en plezier als je het mij vraagt. 

Je hebt twee studies gevolgd: farmacie en rechten. Vanwaar deze combinatie?
Na de middelbare school ben ik begonnen met de studie farmacie. Aan het eind van mijn bachelor kreeg ik de behoefte om mij breder te oriënteren, op een andere manier te leren denken en wilde daarom graag een tweede studie volgen. Aangezien het recht overal om ons heen is en verbonden aan elk beroep, leek de studie rechtsgeleerdheid mij een goede keuze. 

Ten tijde van mijn tweede master rechten ben ik begonnen met de driejarige masteropleiding farmacie. Na mijn afstuderen heb ik nog een tijdje gewerkt als openbaar apotheker voordat ik bij Stibbe ben gestart.

De combinatie komt zeker van pas in mijn werk. Apothekers moeten veel rekenen en houden van de ‘cijfertjes achter de komma’. Als een apotheker bijvoorbeeld een dosering voor een pasgeborene verkeerd berekent, kan dit desastreuze gevolgen meebrengen. Ik denk dat de combinatie van een stevige juridische basis en goed cijfermatig inzicht mij kunnen helpen om onze cliënten in de financiële sector beter te begrijpen en ik hoop daardoor de juridische dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Welke studie vond je leukst?
Dat is lastig te zeggen. Rechten en farmacie zijn zo wezenlijk verschillend van elkaar waardoor je deze studies eigenlijk niet een-op-een kunt vergelijken. Dat gezegd hebbende, beschikken beide studierichtingen over elementen die mij heel erg aanspraken. Het leukste aan rechten vond ik het uitpluizen van wetsbepalingen en het oplossen van casussen. Tijdens de studie farmacie vond ik het vooral interessant om te leren over werkingsmechanismen van geneesmiddelen op cellulair niveau. 

En wat vind je het leukste van je functie?
Het leukste van mijn functie vind ik de uitdaging die de aard van dit werk met zich meebrengt. De financieringen waar wij aan meewerken kunnen heel complex zijn en elke financiering is net weer anders ten opzichte van de vorige. Daarnaast hoef je alleen maar het Financieel Dagblad open te slaan en er staat een transactie in waar ons team hard aan heeft meegewerkt. Dat vind ik stiekem ook wel heel erg leuk… 

Doe je er ook nog dingen naast? Kun je er iets over vertellen? En hoe kun je dat allemaal combineren?
Absoluut! Ik ben minimaal vier keer per week te vinden in de sportschool en besteed mijn vrije tijd graag aan mijn familie en vrienden. Daarnaast ben ik regelmatig in de weekenden te vinden in Duitsland, omdat mijn vriend daar woont. Het combineren is af en toe lastig, maar zolang je in ogenschouw houdt wat je echt belangrijk vindt in het leven dan maak je daar uiteindelijk ook wel tijd voor. Ik probeer in ieder geval altijd prioriteiten te stellen en zoveel mogelijk op voorhand te plannen. 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als Associate bij Stibbe, hopelijk werkzaam in New York. Daarnaast heb ik de ambitie om te promoveren, dus ik hoop dat ik op dat moment ben gestart met mijn promotietraject.   

En wat staat er op je persoonlijke bucketlist wat je met ons wilt delen?
Ik zou heel graag willen poolduiken op Antarctica. Ik heb op veel mooie plekken mogen duiken, maar wat mij nou echt geweldig lijkt is om onder water langs enorme ijsbergen te zwemmen, zeehonden en pinguïns om me heen te zien en het zonlicht door het water te zien schitteren.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven