Elise Vos (CMS) over niet bang zijn om naar hoge doelen te streven

Delen:

Elise Vos (25) is op 12 juni 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Zij is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit op respectievelijk European Competition Law and Regulation en Privaatrecht. In september start zij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Over deze vraag heb ik het afgelopen jaar veel nagedacht. Pas later in mijn bachelor besefte ik dat een carrière in de advocatuur ook voor mij een serieuze optie was. Tijdens de middelbare school ben ik namelijk begonnen in een vmbo-T klas en daarmee was studeren aan de universiteit voor mij al een doel op zich. Toen dit eenmaal was gelukt begon ik na te denken over waar mijn ambities lagen na de universiteit. Vooral door het volgen van een toga-minor werd ik nieuwsgierig naar de dynamische wereld van de advocatuur.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Zeker, toen ik mij eenmaal realiseerde dat ik advocaat wilde worden, was voor mij de volgende belangrijke keuze in welk rechtsgebied en bij welk advocatenkantoor ik aan de slag wilde. Ik heb daarom verschillende stages gelopen bij zowel grote als kleine advocatenkantoren in diverse rechtsgebieden en meerdere masters gedaan. Zodoende kon ik tijdens sollicitaties onderbouwen waarom ik een carrière in de advocatuur ambieer en hielpen deze ervaringen mij ook om weloverwogen keuzes te maken voor mijn toekomst.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Net een maand geleden ben ik beëdigd als advocaat en dit is bij uitstek een van de bijzonderste ervaringen tot nu toe. Mijn ouders konden zien waar ik al die jaren hard voor had gestudeerd en na afloop was er een borrel op kantoor waar ik samen met mijn familie, vrienden en collega’s kon vieren dat ik vanaf nu advocaat ben.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Tijdens mijn studie heb ik soms getwijfeld aan mijn eigen capaciteiten. Ik was meer onder de indruk van de cv’s van mijn studiegenoten, dan dat van mijzelf en ik kon het gevoel dat ik per toeval op de universiteit was beland, niet helemaal van mij afschudden. Als ik terug zou kunnen gaan in de tijd, dan zou ik mijzelf zekerder opstellen, meer in mijzelf geloven en geen kansen aan mij voorbij laten gaan uit angst om niet goed genoeg te zijn.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin op mijn sectie (bouw- en aanbestedingsrecht), ik hoop daarom over vijf jaar nog steeds hier aan de slag te zijn. Daarnaast lijkt het mij op den duur leuk om colleges te geven aan een universiteit.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
CMS heeft voor mij een sterk groepsgevoel gecreëerd. Naast borrels, CMS Football Cup en sectie-uitjes, helpt het ook dat mijn collega’s er altijd zijn om mee te sparren over een zaak of gewoon weekendplannen te bespreken. Dit was voor mij een van de voornaamste redenen waarom ik voor CMS koos.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven