Elmer Veenman (CMS) over zoeken naar slagkracht

Overstapper van de week is Elmer Veenman. Veenman is op 1 mei als partner toegetreden tot CMS. Hij is afkomstig van Eversheds Sutherland. Veenman is gespecialiseerd in M&A en corporate governance, en richt zich op de TMT-sector.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na mijn overstap van De Brauw naar Eversheds in 2019 heb ik hard gewerkt om een internationale M&A-praktijk op te bouwen. De afgelopen tijd werden mijn zaken steeds complexer. Om deze zaken goed te kunnen doen, was ik op zoek naar een kantoor met meer slagkracht. Bij CMS, dat ruim 150 juristen heeft in Nederland, heb ik dat gevonden. Daarnaast vind ik bij CMS een mooie balans tussen intensieve internationale samenwerking en lokale autonomie.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Mijn start viel samen met het eerste kantoorfeest in ruim twee jaar. Vorige week heb ik deelgenomen aan de global M&A partner meeting in Londen. Dus ik viel meteen met mijn neus in de boter en heb veel enthousiaste, nieuwe collega’s ontmoet. Het is een voorrecht onderdeel te worden van zo’n krachtig internationaal kantoor. Daar ga ik zeker van profiteren!

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Tijdens mijn sollicitatie bij De Brauw kreeg ik de vraag hoe ik mezelf zag over tien jaar. Geen idee was het eerlijke antwoord. Dat is in de loop van de jaren niet veranderd. Ik probeer nog steeds niet te veel te plannen, maar gewoon de kansen te pakken die op mijn pad komen. Het bracht mij naar New York en Londen, en maakte dat ik betrokken was bij prachtige zaken – groot en klein.

Maar u plande wel uw overstap?
Ja, ik was op zoek naar een overstap voor de lange termijn. Daarom koos ik voor CMS, een kantoor dat gelooft in langetermijnwaardecreatie. Ik kijk ernaar uit om daar de komende jaren aan bij te dragen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Lastig, maar als ik er één moet kiezen, ga ik toch voor de afsplitsing van Philips Lighting (Signify). Een carve-out in meer dan honderd landen, een IPO en controlled auction in één. Prachtig om hier samen met het team van Philips bijna twee jaar lang aan te werken.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven