Emeritus Fons Coomans nog lang niet klaar: Ik blijf actief bij Universiteit Maastricht

Na jaren van betekenisvol werk voor de Universiteit Maastricht gaf prof. dr. Fons Coomans op 2 september zijn afscheidsrede voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij heeft zich altijd jarenlang beziggehouden met belangrijke vragen rondom mensenrechten. En dat houdt nog lang niet op: "Ik blijf als emeritus-hoogleraar actief bij de Universiteit Maastricht.”

Delen:

foto: Depositphotos

Dat Fons Coomans afscheid neemt, betekent dus niet dat de projecten en onderzoeken rondom mensenrechten stil komen te liggen. Sterker nog, hij blijft zich bezighouden met mensrechtelijke thema’s, en met projecten als Shelter City voor mensenrechtenverdedigers en het faciliteren van onderwijsplekken voor vluchtelingen in Zuid-Limburg, zo lezen we op de site van universiteit. Een uitgebreid interview met de man die vóór zijn aftreding directeur van het Maastricht Centre for Human Rights was en hoogleraar op de UNESCO-leerstoel in Mensenrechten en Vrede. Hij gaf onderwijs aan masterstudenten over de internationale bescherming van mensenrechten en deed veel onderzoek: van het recht op onderwijs, voedsel, werk en huisvesting tot het recht op deelname aan het culturele leven en recht op toegang tot de resultaten van wetenschappelijke vooruitgang. Lees hier!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven