Emy Trynes over de veelzijdigheid van CMS

Student-stagiaire van de week is Emy Trynes. Emy liep twee maanden stage bij CMS. “Elke dag leer ik iets nieuws en dat is verfrissend en uitdagend.”

Delen:

Emy Trynes

Emy Trynes (24) studeert commerciële rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Zij verwacht in juni 2024 af te studeren. Zij liep van september tot en met oktober 2023 stage bij CMS in Amsterdam, bij de praktijkgroep Corporate/M&A.

Waarom heb je voor CMS gekozen?
Tijdens Career Masters Corporate, een evenement voor eind bachelor- of masterstudenten, maakte ik kennis met verschillende kantoren in de transactiepraktijk, waaronder CMS. CMS sprong er voor mij uit. Niet alleen vanwege wat zij doen, maar vooral vanwege wie zij zijn. Ik haal veel plezier uit het mogen ondersteunen van de enthousiaste en gedreven advocaten, met veel deskundigheid op het gebied van M&A en Corporate Litigation. Daarnaast heeft CMS, wegens de vele expertises binnen kantoor, zoals capital markets en hotels & leisure, veel interessante en diverse cliënten. Loyaliteit naar de cliënt staat hier op nummer 1. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn eerste indruk van CMS was positief en klopte ook zeker. De advocaten zijn open, vriendelijk en bereid mijn vragen te beantwoorden en de context van bepaalde juridische kwesties uit te leggen. Daardoor hangt er een positieve werksfeer. De mensen met wie ik samenwerkte en de manier van communicatie maken het tot een aangename werkomgeving. 

Wat moet je zoal doen?
Ik ondersteun advocaten in lopende transacties en due-diligence-onderzoeken. Ook schrijf ik memo’s over juridisch inhoudelijke onderwerpen ter advisering van de cliënt. Daarnaast doe ik jurisprudentieonderzoek en houd ik mij bezig met financieel-toezichtrecht. Ik ben blij elke dag een bijdrage te kunnen leveren, waarbij ik iedere dag iets nieuws leer.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het werk is inhoudelijk uitdagend, maar dat schrikt de advocaten bij CMS zeker niet af. Integendeel. CMS is eager om nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen aan te pakken en er dieper op in te duiken. Zo mocht ik deelnemen aan de CMS Legal Tech Academy, opgezet door twee advocaten van mijn praktijkgroep. Tijdens de sessies worden onderwerpen zoals blockchain, metaverse, NFT’s, AI, privacy en cybersecurity behandeld. Het doel is om juristen van de toekomst op te leiden door kennis te vergaren over de nieuwste technologieën en deze in verband te brengen met het recht. Naar mijn mening illustreert dit zowel de assertiviteit van de advocaten zelf als de ruimte die CMS biedt om nieuwe leerprocessen te ontwikkelen.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Dat is niet één specifieke ervaring, maar iets dat mij gedurende de stage is opgevallen. Door het mogen meewerken aan transacties, werden mij de vele facetten van een overname duidelijk. Niet alleen de juridische aspecten zijn relevant. Ook is parate kennis van financiële aspecten (zoals ondernemingswaardering en financieringsconstructies) en psychologische aspecten (denk aan onderhandelingsprocessen) in de overnamepraktijk cruciaal. Daarom ben ik blij met mijn achtergrond in PPLE (BSc Politics, Psychology, Law and Economics) – naast mijn master LLM International and European Law – die mij een multidisciplinair perspectief en maatschappelijke oriëntatie heeft gebracht, die mij hier bij CMS binnen corporate/M&A goed van pas komt.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ondanks dat mijn stage twee maanden duurde, heb ik een goed en duidelijk beeld gekregen van wat de transactiepraktijk inhoudt en waar advocaten zich gedurende hun werkdag mee bezighouden. Ik sta erg positief tegenover de advocatuur en ik ben benieuwd naar meer.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven