En? Hoe ging je intervisie?

Na mijn intervisie bleken mijn collega’s nieuwsgierig. Mijn monoloog:

Delen:

En Hoe ging je intervisie

“Ik dacht intervisie: naar binnen kijken. Brrrr. Maar wat denk je? Wordt mijn casus gekozen! Nou ja, dus ik uitleggen hè. Dat ik een oncollegiale advocaat-wederpartij heb: belt nooit terug, verleent geen uitstel en probeert voor de 3e keer de zitting te verzetten. Wat te doen…

En toen begon het. De beeldvormende fase: gaan ze me allemaal vragen stellen puur om helder te krijgen wat er is gebeurd en waarom dit voor mij een dilemma is geworden. Hoe lang de procedure al loopt. Of er iets is gebeurd, enz. Maar toen kwam de vraag of de wederpartij misschien belang heeft bij de vertraging. Eh.. Ja dus! Dat was dus een goede vraag. Mijn cliënt heeft het zwaar en een faillissement zou de wederpartij mooi uitkomen. Er werd ook nog gevraagd wat het met mij doet als die advocaat weer eens niet opneemt. Vond ik wat zweverig, maar goed: ik erger me dan kapot, heb ik gezegd. En toen werd mij gevraagd hoe betrokken ik ben geraakt. Dat was dus echt een eye-opener: nogal erg namelijk.

Toen het allemaal duidelijk was, werd er feedback gegeven. Gericht op oplossingen: de rechter informeren over de gang van zaken en het belang van voortvarendheid. Maar ook gericht op de oorzaak van het dilemma: mijn betrokkenheid. Het advies was om meer afstand te nemen.

Tot slot werd mij gevraagd of ik inzichten heb opgedaan. Eerlijk gezegd: dat was dus echt het geval. Mijn conclusie: mijn betrokkenheid was te groot en de professionele afstand te klein en daardoor had ik niet zelf al had gezien dat het hier waarschijnlijk gaat om een vertragingstactiek.”

Ontdek intervisie bij Intervisie Advocatuur. Wees slim, neem een abonnement en bespaar €201,=. Abonnementsuren zijn ook inzetbaar in 2021. Zie: www.intervisie-advocatuur.com

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven