Energie vergelijken als ZZP’er: hoe maak je de juiste keuze?

Heb je al eens iets gehoord over ZZP energie? Dit is eigenlijk niets meer dan de zakelijke vorm van energie.

Delen:

Het is dus een vorm van energie die een leverancier aan kan bieden aan een bedrijfsruimte of een pand met een zakelijke functie. Je kunt daarbij denken aan sportscholen, de horeca, winkels en kantoren. Het is speciaal gericht op zelfstandige ondernemers die geen personeel in dienst hebben. En omdat je vaak net even wat andere behoeften hebt dan de grote bedrijven, zijn er speciale contracten in het leven geroepen. Je leest er meer over in dit blog.

Let er op dat je de zakelijke energiekosten als aftrekpost van de inkomstenbelasting kunt invoeren

Ga je druk aan de slag met ZZP energie vergelijken en heb je eenmaal het perfecte contract gevonden? Op het moment dat je het gaat afsluiten, zijn er een paar belangrijke punten van aandacht. Onthoud bijvoorbeeld altijd dat je de zakelijke energiekosten als aftrekpost van de inkomstenbelasting kunt invoeren. Het is dan wel belangrijk dat de ruimte zelfstandig is en een eigen toegang heeft en een eigen stroom- en gas aansluiting heeft. Ook moet je in het bezit zijn van eigen sanitaire voorzieningen op de werkvloer. Dus ben je thuis aan het werk en werk je daardoor dus in je eigen vertrouwde omgeving? Dan kun je deze kosten helaas niet aftrekken.

Dit zijn de belangrijkste eisen waar je aan moet voldoen

Daarnaast zijn er nog een paar andere dingen waar je met je bedrijf aan moet voldoen. Om het je wat inzichtelijker te maken, hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Een actief KVK nummer

  • Je anders heeft een woonfunctie in het Kadaster

  • De kosten voor netbeheer en levering staan op dezelfde factuur

  • De aansluiting voor de elektriciteit is kleiner dan 3 x 80 Ampère.

Ga voor gemak door verschillende leveranciers online met elkaar te vergelijken

Klinkt het afsluiten van een zakelijk contract je als muziek in de oren? En kun je eigenlijk niet wachten om daar op korte termijn al een keer mee aan de slag te gaan? Dan is energie vergelijken zakelijk een van de eerste beste stappen die je voor je bedrijf kunt zetten? Wacht daar dus niet langer mee en start hier op korte termijn al een keer mee. Voor iedere ZZP’er is er altijd wel een passende oplossing te realiseren.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven