Partnerbijdrage van

Epona en Microsoft AI: een uitstekende combinatie

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates is de ontwikkeling van Artificiële Intelligentie net zo fundamenteel als de creatie van de microprocessor, de personal computer, het internet en de mobiele telefoon. Grote veranderingen kunnen het businessmodel van uw bedrijf totaal veranderen. Zal Free Record Shop nog cd’s verkopen als iedereen streamingdiensten gebruikt? Ter informatie: Free Record Shop ging in 2014 al failliet. Het is voor uw bedrijf essentieel om tijdig de juiste strategische beslissingen te nemen als het gaat om de toepassing van generatieve AI binnen uw organisatie. Bij het nemen van die beslissingen wil Epona u graag van dienst zijn.

Delen:

Samenwerking tussen Epona en Microsoft

Epona is deze zomer benaderd door het Microsoft Cross Solutions-team om ervoor te zorgen dat alle moderne AI-technieken van Microsoft in de komende maanden standaard worden geïntegreerd in de juridische document- en e-mailmanagement oplossingen van Epona voor advocatenkantoren en bedrijfsjuridische afdelingen. De ontwikkelingen op het gebied van Syntex, Purview, Viva Topiccards en SharePoint Cognitive Search gaan zo snel dat onze klanten het niet kunnen bijhouden. Daarom integreren we deze nieuwe functies in onze producten en zorgen we ervoor dat onze klanten stapsgewijs de voordelen van AI kunnen benutten.

Het begin is simpel; de mogelijkheden zijn eindeloos

In eerste instantie gaat het om relatief eenvoudige functies, zoals het automatisch toekennen van informatie om het zoeken binnen het Document Management Systeem te verbeteren, of functies waarbij documenten automatisch naar het Engels worden vertaald en beschikbaar zijn in uw Kennis Management Systeem. Er moet uiteraard rekening gehouden worden met specifieke eisen die gesteld worden aan systemen die gebruikt worden door multinationale teams van juristen. Mag u productiedocumenten en e-mails met klant- of productnamen zomaar gebruiken om de AI te trainen? Is het toegestaan dat een AI-service van een externe partij alle beveiligd opgeslagen dossiers van uw kantoor doorzoekt en in een externe database plaatst? Er zijn enkele maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke informatie veilig blijft en AI-functies alleen beschikbaar zijn voor geautoriseerde personen.

De kosten van AI

Het gebruik van AI zal in de toekomst zeker niet kosteloos zijn. Prijsmodellen van 5 cent tot 30 cent per “prompt” zijn nodig om de hoge energiekosten voor het trainen van de AI-modellen te dekken. Deze kosten dienen tijdig gemonitord en beheerst te worden door slim te investeren in processen die een hoog rendement opleveren tegen lage kosten. Epona heeft hiervoor de Legal Graph ontwikkeld, een service waarbij u de controle behoudt over de services die uw medewerkers gebruiken. We streven ernaar om innovatieve niche-oplossingen eenvoudig beschikbaar te maken en tegelijkertijd kostenefficiënte generieke alternatieven te bieden zodra nieuwe AI-technieken gemeengoed worden.

De toekomst van AI voor juridische professionals

Uw belangrijkste taak in de komende periode is het onderzoeken van de mogelijkheden van generatieve AI. Hoe ziet een due diligence eruit met AI-tools? Is het mogelijk om automatisch en op maat 1.000 reacties te schrijven op ontvangen bezwaarschriften? Hoe kan u geautomatiseerd 100.000 contracten herschrijven of een omvangrijk strafdossier efficiënt analyseren? Vooral bij grootschalige verwerking zal een computer het snel overnemen van de mens. Geef uw organisatie tot het einde van dit jaar de tijd om te experimenteren en te overwegen, maar maak daarna snel uw keuze. De ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI gaan razendsnel, en u wilt niet achterblijven in een snel veranderende markt.

Auteur: Bart van Wanroij, Directeur Epona Software Productions

Delen:

De Lexxyn Groep verenigt diverse ICT-dienstverleners in de juridische sector. Door hun specifieke ervaring zijn zij uitstekend op de hoogte van uw bedrijfsprocessen en…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven