Esmay Brouwer (PlasBossinade) van begin tot eind bij dossier betrokken

Starter van de week is Esmay Brouwer. Ze kan bij PlasBossinade advocaten en notarissen goed haar ei kwijt. “Wat ik erg leuk vind, is dat ik van begin tot eind bij een dossier betrokken ben.”

Delen:

Esmay Brouwer (22) werkt bij PlasBossinade advocaten en notarissen op de sectie fiscaal recht. Zij heeft in 2019 haar master fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit te Groningen afgerond. Op 28 februari 2020 is zij beëdigd.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie ben ik eerst werkzaam geweest bij een accountantskantoor. Na twee jaar kwam ik erachter dat de belastingadviespraktijk niet was wat ik zocht. Ik wilde namelijk meer bezig zijn met het recht. Ik heb toen besloten om naast mijn fiscale vakken ook de vakken voor civiel effect te volgen. Vervolgens ben ik mij voornamelijk gaan oriënteren op de arbeidsmarkt door websites en socialmediapagina’s van verschillende kantoren te bekijken en met de studentenvereniging mee te gaan naar kantoorbezoeken. Hierdoor kun je gemakkelijk een beeld vormen van een kantoor.

Waarom heb je voor PlasBossinade gekozen?
PlasBossinade gaf mij vanaf het eerste moment een toegankelijke en vriendelijke indruk. Het is een middelgroot kantoor waar relatief veel jonge advocaten werken. Wat ik een voordeel vind van de omvang van ons kantoor, is dat advocaat-stagiaires veel kansen en mogelijkheden krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Wat ik erg leuk vind, is om van begin tot eind bij een dossier betrokken te zijn. De uitkomst van een zaak staat van tevoren nooit vast. Het blijft dus een uitdaging om elke zaak opnieuw van alle kanten te belichten en een passende strategie te kiezen.

Naast deze formele punten vind ik het ook leuk dat kantoor veel sociale activiteiten organiseert. Jaarlijks nemen kantoorgenoten deel aan verschillende sportactiviteiten, zoals de 4 mijl van Groningen en de fietstocht Haren-Haren. Daarnaast organiseert kantoor onder andere een ski-reis, een jaarlijkse BBQ en meerdere kantoorborrels.

En valt er ook iets tegen?
In het begin is het vooral erg belangrijk om een goede planning te maken. Het recht toepassen in praktijk betekent ook dat je rekening moet houden met de formele aspecten, in het bijzonder met de termijnen. Dit is erg belangrijk om overzicht te houden en jezelf niet in stressvolle situaties te brengen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Probeer vooral om je tijdens je studie alvast te gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik vond het zelf erg leerzaam om als werkstudent aan de slag te gaan. Dit heeft mij zowel geholpen bij het schrijven van mijn masterscriptie als bij het maken van mijn keuze voor de advocatuur.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Als ik terugkijk naar de afgelopen vier jaar dan zou ik niet iets specifiek willen veranderen. Ik ben ontzettend blij en tevreden met wat ik tot nu toe heb bereikt.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven