Feline van Leeuwen (Houthoff) over koekjes en cola

Delen:

Overstap van de week is Feline van Leeuwen. Van Leeuwen (31) is als advocaat toegetreden in de Energiepraktijkgroep van Houthoff. Van Leeuwen is energierechtspecialist in de transactiepraktijk. Hiervoor werkte zij bij Stibbe.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank! Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in de energie- en industriële sector in plaats van sec een rechtsgebied. Dat betekent dat ik mij focus op het begeleiden van transacties binnen de sector, maar ook betrokken ben bij het uitonderhandelen van de commerciële contracten en eventuele regulatory-aspecten. Juist die combinatie past goed bij mij en maakt het werk ontzettend leuk. Dat Houthoff een sector-gefocuste praktijk met een sterke M&A-inslag heeft, maakte de geboden kans voor mij zeer interessant. Bovendien wist ik in wat voor een power team ik terecht zou komen: ik werk nauw samen met Kirsten Berger (met wie ik al veel heb samengewerkt) en Marc van Beuge, dus dit kan alleen maar goed gaan.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Ik heb het er even van genomen en ben 4,5 maand vrij geweest: heb mooie reizen gemaakt, back to basic gegaan met toerskiën, alle musea (en koffietentjes) van Amsterdam gezien en een personal-leadershipcursus van Flying Elephants gedaan. Dat was fantastisch! Het zou voor iedereen goed zijn om elke vijf jaar even off the grid te gaan en opnieuw koers te bepalen. En daarna weer volle kracht vooruit.

Wat wilt u bij Houthoff bereiken?
Uiteraard wil ik groeien als advocaat, dat spreekt voor zich. In mijn werk wil ik, samen met het team, een substantiële bijdrage leveren aan de Nederlandse energietransitie. Met de kennis en kracht die wij hebben, is de ambitie groot om de energiemarkt te helpen versnellen naar verduurzaming. Ons team zal de komende tijd verder groeien, zowel qua mensen als qua expertise en ik hoop in dat team een inspirerende rol te spelen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Dat is toch zeker de aankoop en – een paar jaar later – de succesvolle verkoop door NRGValue van haar tankstation business. Behalve dat de deal juridisch inhoudelijk interessant was, maakte vooral het geweldig energieke en scherpe dealteam de transacties memorabel. Ik weet nog goed dat een paar jonkies (bewapend met koekjes en cola) ‘s nachts de originele stukken ergens langs zijn gaan brengen. All-in. Daar houd ik van.

Waar staat u over 10 jaar?
Dan zit ik vermoedelijk ergens op een berg of strand, gezien mijn voornemen dat elke vijf jaar een tijd te doen. Om daarna te verhuizen naar de hernieuwbare energiehotspot van dat moment om een Houthoff-dependance te openen.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven