Femke Izendoorn (Osborne Clarke) over echte ontmoetingen

Starter van de week is Femke Izendoorn. Ze is gestart bij Osborne Clarke. Haar leukste ervaring tot nu toe is toen ze voor het eerst een closing moest voorbereiden en deze kon bijwonen.

Delen:

Femke Izendoorn (Osborne Clarke)

Femke Izendoorn (25) is op 1 september 2022 begonnen als kandidaat-notaris bij Osborne Clarke in Amsterdam. Zij heeft in mei 2022 de master Notarieel Recht in Leiden afgerond en in maart 2023 start zij met de beroepsopleiding. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In het tweede studiejaar heb ik mij voor het eerst aangemeld voor verschillende bedrijvendiners en -dagen. Op die manier zie en spreek je in één keer heel veel kantoren, waardoor je een globaal beeld hebt. Daarna heb ik tijdens een aantal kantoorbezoeken kunnen zien hoe het eraan toegaat bij een kantoor en tijdens corona heb ik voornamelijk digitaal kennis gemaakt met kantoorgenoten via een online koffiemoment. Ik heb me georiënteerd op verschillende soorten kantoren, zowel in Rotterdam als Amsterdam om er zo achter te komen welke kant ik op wilde. Vervolgens heb ik een stage gelopen en twee werkstudentschappen afgerond. Uiteindelijk is dat de beste manier om erachter te komen of een kantoor bij je past. 

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?
Door mijn stage en mijn eerdere werkstudentschap ben ik erachter gekomen dat ik ondernemingsrecht leuker vind dan vastgoed. Daarnaast wilde ik wel graag bij een wat groter, internationaal kantoor werken, maar vond ik een jong en klein team ook belangrijk. Uiteindelijk kwam dit allemaal samen bij Osborne Clarke, omdat er een hele informele sfeer hangt en er veel jonge werknemers zijn. Er wordt veel georganiseerd binnen kantoor en iedereen is betrokken met elkaar, waardoor je je snel thuis voelt. Gelukkig mocht ik na het afronden van mijn werkstudentschap blijven als kandidaat-notaris.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik ben werkzaam op de corporate M&A-afdeling, waarbij ik me bezighoud met allerlei verschillende aspecten van het notarieel ondernemingsrecht. Op dit moment ben ik onder andere bezig met oprichtingen van vennootschappen, statutenwijzigingen, de uitgifte en levering van aandelen en met fusies. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat was het moment dat ik voor het eerst een closing moest voorbereiden en deze kon bijwonen, omdat ik zelf ook aan dat dossier had gewerkt. Op dat moment komt alles waar je de afgelopen tijd aan hebt gewerkt samen en is het leuk om de personen achter het bedrijf te zien en in het echt te ontmoeten. 

En valt er ook iets tegen?
Tot nu toe valt er nog niks echt tegen! Het kan af en toe wel lastig zijn om uiteindelijk te achterhalen wat de cliënt wil en hoe we dit notarieel kunnen vormgeven. Soms krijg ik verzoeken waarin bijvoorbeeld termen worden gebruikt die bij ons een heel andere betekenis hebben of gaat de vertaling van bepaalde juridische termen niet helemaal goed in de mails die ik ontvang. Het kan daarom nog weleens een uitdaging zijn om uit te zoeken hoe wij kunnen assisteren en hoe dit op een duidelijke manier kan worden gecommuniceerd. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een rondreis door IJsland en het noorderlicht zien! 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven