Financiële zekerheid als ondernemer

Veel ondernemers zijn dagelijks in de weer met hun bedrijf. Veel beginnende ondernemers zullen in de beginjaren zelfs geen weekend houden omdat elke dag gewerkt moet worden om van het bedrijf een succes te maken. Dit klinkt misschien niet zeer aantrekkelijk, maar als ondernemer weet je dat je bedrijf je passie is. Daarom vinden veel ondernemers het niet erg om tot de late uurtjes nog op kantoor te zitten, of zelfs het werk mee naar huis te nemen.

Delen:

Zaterdag

Ondernemers die we elke zaterdag op de markt staan zijn een van die ondernemers die altijd in de weer zijn met hun handel. Pas met corona, toen veel markten gesloten waren voor langere tijd, hadden ondernemers even ademruimte om bijvoorbeeld oude facturen te bekijken en eens de boekhouding grondig door te nemen.

Toen de ondernemer John Gruter tijdens de coronacrisis wat meer tijd om handen had, viel het hem op dat de ene marktplaats waar hij stond wel btw rekent voor de grond plaats, waar de andere organisator dit niet doet. Dit zijn ingewikkelde vragen die niet makkelijk te beantwoorden zijn in één antwoord.

Het antwoord is vaak: het hangt ervan af. Sommige ondernemers moeten van de belastingdienst wel btw hierover afdragen, en zijn het hiermee oneens. In 2019 werd hierover een zaak aangespannen tegen de belastingdienst vanwege de onenigheid over de btw.

De uitweg

Als ondernemer ben je ook op zoek om je bedrijf een sprong vooruit te geven. Maar soms hoeft men het antwoord niet via de onderneming zelf te vinden. Een financiële zekerheid kan ook gerealiseerd worden door middel van investeringen voor de oude dag, of gewoon meer financiële zekerheid in het algemeen.

Met beleggingsfondsen of een persoonlijke financieel adviseur kan men het geld dat opzij gezet een mooi rendement realiseren. Als men financiële vrijheid wil bereiken, is dit zeker een van de opties om te overwegen.

De rechtszaak

De organisator van de markt die de rechtszaak aangespannen heeft was van mening dat de verhuur van onroerende zaken, de grond plaatsen voor de verkopers op de markt, niet btw-belast is en ze daarom geen btw in rekening hoefde te brengen.

De belastingdienst was van mening echter dat er wel btw in rekening moest worden gebracht. De redenatie hiervoor was dat met de huur van de grondplaats veel diensten waren inbegrepen zoals reclame, het toezicht op de markt, en zaken zoals de schoonmaak van de markt na afloop.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven