Fiscale voordelen bij elektrische auto’s? Dit zijn de meest recente ontwikkelingen

Elektrische auto’s worden met de dag voordeliger en zijn zeker geen verkeerde investering als je gaat voor een auto die lang mee kan. Sommige elektrische auto’s hebben een flink prijskaartje, maar onderaan de streep kunnen deze auto’s nog wel eens voordeliger uitvallen dan je in eerste instantie denkt. De auto’s hebben namelijk verschillende fiscale voordelen. Een elektrische auto leasen wordt steeds verleidelijker, je krijgt tegenwoordig vergoeding wanneer je elektrisch gaat rijden en dat is goed voor de portemonnee. Door de lage leaseprijs kun je als starter ook een mooie en veilige auto rijden.

Delen:

Je hebt recht op een aanschafsubsidie

Zoals net al even kort aangestipt heb je recht op een vergoeding als je elektrisch gaat rijden. De overheid wil elektrisch rijden stimuleren en daarom kan je aanspraak maken op een aanschafsubsidie bij aanschaf van een elektrische auto. Deze regeling is in 2021 gestart met een subsidie van € 4.000,-bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto. In 2022 heb je recht op € 3.350,- bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Ieder jaar neemt de vergoeding iets af. Geen nieuw voertuig, maar een occasion aanschaffen? Ook dan heb je recht op een subsidie!

Kies voor leasen

Niet direct het bedrag achter de hand om een voertuig te kopen of kies je voor gemak, dan kan je kiezen voor leasen. Ga je een Tesla model x leasen? Dan weet je natuurlijk dat je veel bekijks krijgt op de weg. Het is natuurlijk een mooie auto, maar dat is niet het enige voordeel. De auto heeft enorm veel ruimte en heeft bovendien een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast rijdt de auto ook nog eens erg comfortabel. De auto kun je tegenwoordig over heel Europa op veel plekken opladen bij snelladers waardoor je binnen no-time weer op de weg zit.

Of kies je een andere auto en ga je een Tesla model y leasen? Dit model is iets toegankelijker voor iedereen. De prijs ligt iets lager en je hebt een groter rijbereik. Beide modellen hebben zo hun voordelen. Op beide modellen krijg je een vergoeding die je terugziet in de lease prijs. Helaas zit er wel een limiet op de te verstrekken subsidies. Twijfel je nog om over te gaan op elektrisch rijden? Dan is het verstandig om je onderzoek voort te zetten en snel een knoop door te hakken en een subsidieaanvraag in te dienen voordat de pot leeg is.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven