Fleur je huis op met deze woonaccessoires

Delen:

Natuurlijk begin je bij de inrichting van je nieuwe huis bij grote en functionele meubels. Maar dan komt het moment, en stiekem heb je daar al een beetje over nagedacht, dat je het huis mag aankleden met gezellige decoraties. Woonaccessoires zijn daar ideaal voor: functioneel én echte sfeermakers! Een paar tips:

De kapstok

In plaats van een onopvallende, praktische kapstok kun je ook eens kiezen voor een kunstwerk ‘dat toevallig ook haakjes voor je jassen heeft’. Keuze genoeg! Een wandkapstok met een mooie decoratie boven de jassen, of een staande kapstok in de vorm van een boom uit een designwereld. Subtiele, vintage kapstokken met bijzondere details. Opvallende retro modellen boordevol kleur. Of gewoon een heerlijke sfeermaker van hout.

Sierkussens

Heeft je bank echt extra kussens nodig? Vast niet, maar dat is nog geen reden om het te laten! Sierkussens zijn namelijk de ideale manier om je zithoek gezellig aan te kleden. Je kunt ze bovendien heel gemakkelijk vervangen wanneer je toe bent aan een nieuw kleurtje in de woonkamer.

Lectuurbak

Het lijkt een term uit een ver verleden, maar de lectuurbak is weer helemaal hip. Een gezellige toevoeging aan je zithoek, waar je ook nog eens tijdschriften en kranten in kunt bewaren. Van hout, van metaal of juist in een chique design. Als de lectuurbak zelf niet voor sfeer zorgt, dan doen de kleurige tijdschriften erin dat wel!

Paraplubak

Ook al zo’n heerlijke woonaccessoire die je huis niet persé nodig heeft, maar waar je wel meteen dat thuisgevoel van krijgt. Het staat gewoon gezellig, een sierlijke paraplubak in de hal met kleurrijke parapluutjes erin!

Opbergdozen

Je huis wordt al een stuk gezelliger als de tafel, vensterbanken en dressoirs niet vol liggen met zooi: voordeel één van de opbergdoos. Voordeel twee? Je kunt er uitstekend een woonstijl mee benadrukken: rotan mandjes voor een landelijke look en metalen opbergkisten voor een industriële woonkamer.

Klokken

Misschien niet meer broodnodig sinds de komst van mobiele telefoons, maar een klok kan je woonruimte héél gezellig maken. En het is ook wel eens lekker als je niet afgeleid wordt door berichtjes wanneer je alleen maar wil weten hoe laat het is.

Vazen en flessen

Ze zijn helemaal hip: vazen en flessen om je huis gezellig mee te maken. Bovendien benadruk je er een woonstijl mee en vormen ze een leuk kleuraccent. Zacht roze voor lief landelijk; Oosters voor een authentieke look; koper en brons voor industrieel.

Dit is slechts een greep uit de wereld van de woonaccessoires, waarmee jouw huis eindelijk een thuis wordt. Experimenteren maar!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven