Frederique de Koning (Baker McKenzie) in het diepe gegooid, ‘en dat beviel me goed’

Delen:

Student-stagiair van de week is Frederique de Koning. “Ik ben er met een vrij open blik ingegaan. Wel verwachtte ik dat ik een beetje in het diepe gegooid zou worden en zelf assertief moest zijn om alles eruit te kunnen halen. Dit beeld klopte en dat beviel en bevalt me goed.”

Frederique de Koning (23) is bezig met de afrondende fase van haar master Fiscaal Recht aan de Universiteit van Maastricht. Frederique verwacht in juni 2020 af te studeren. In november en december 2018 liep zij stage bij Baker McKenzie op Indirect Tax en is nu terug voor een werkstudentschap.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Baker bleef er op alle evenementen die ik heb bezocht voor mij uitspringen. Of het nu op een kantoorbezoek, bedrijvendag, of borrel was, ik had steeds een klik met de mensen waarmee ik in contact kwam. De mogelijkheden die Baker kan bieden spraken mij direct aan.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Op de Fiscale Bedrijvendag van FIRST Maastricht, mijn studievereniging, had ik een inhoudelijk gesprek met Baker McKenzie. Dit was een gesprek waarin we kennis konden maken, maar waarin het ook de bedoeling was om te kijken of er een stage uit voort kon komen. Dit gesprek was heel positief en daarna werd er contact met me opgenomen en heb ik mijn stage ingepland. Aangezien ik al een aantal mensen kende verliep deze procedure heel soepel.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat ik serieus genomen werd en echt de kans kreeg om mezelf te laten zien en te bewijzen. Daarnaast dat er een hele fijne sfeer heerste en de extra dingen, zoals de wekelijkse fitbit challenge op de afdeling.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Er zijn altijd dingen die achteraf beter of anders kunnen. Voor mij is het belangrijk om duidelijk te blijven communiceren en aan te geven als iets niet lukt. Ik zou nog duidelijker kunnen vragen wat iemand precies van me verwacht bij een opdracht. Wat ik geleerd heb, is dat goed communiceren waar je mee bezig bent en hoe het gaat, key is.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Grootste blunder vind ik lastig te zeggen, omdat er altijd wel wat kleine blundertjes zijn en die horen er ook bij. Ik vond het heel fijn dat ik een goede beoordeling kreeg en er ook werd uitgelegd waarom iets goed was of waarom het beter kon. Zelf had ik er een goed gevoel bij, maar die positieve bevestiging tijdens mijn eindbeoordeling deed me echt goed.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Jazeker! Vanuit je studie krijg je niet altijd veel van de praktijk mee. Daarom is het fijn om een stage en/of werkstudentschap te lopen om erachter te komen of het ook echt bij je past. Mijn stage beviel erg goed en ik ben nu terug als werkstudent, dus ik denk dat dat voor zich spreekt.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven