Functie Officier Jurist bij de Koninklijke Landmacht

Delen:

Als je aan de slag gaat als jurist bij de Landmacht, gaat er een wereld voor je open. Je wordt opgeleid tot officier, waarna je wordt ingedeeld bij de juridische dienst van een van de meest veelzijdige werkgevers van Nederland. De Landmacht beschikt over diensten en eenheden in binnen- en buitenland.

Wat ga je doen?

Alle militair juristen volgen de Postacademische Opleiding Militair Juridische Dienst Krijgsmacht (PAO MJD-K), een anderhalfjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie) te Breda en aan de Universiteit van Amsterdam. Voor meer informatie over deze opleiding kun je de folder bekijken op www.werkenbijdefensie.nl/vakgebieden/specialisten/juridisch. Als militair-juridisch adviseur geef je adviezen over juridische aangelegenheden waarmee een commandant bij zijn of haar taakuitvoering wordt geconfronteerd. Je adviseert met name op het vlak van internationaal recht, humanitair recht, oorlogsrecht, militair straf- en tuchtrecht en militair ambtenarenrecht. Ook kun je verantwoordelijk worden voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in individuele rechtspositionele casus.  Jouw takenpakket kan ook met zich meebrengen dat je bij de bestuursrechter optreedt als procesgemachtigde. Net als andere militairen nemen ook juristen deel aan oefeningen en missies.

Waar ga je werken?

Je krijgt een boeiende functie in een dynamische organisatie met ruime mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens je carrière bij de Landmacht zul je diverse juridische functies van circa drie jaar bekleden.

Wie zoeken we?

Vooropleiding: Afgeronde Master Rechtsgeleerdheid (voorheen Nederlands Recht), bij voorkeur in een internationaal- of staats- en bestuursrechtelijke richting. Kennis van het bestuurs(proces)recht, het militair straf- en tuchtrecht, de militaire rechtspositie en het ambtenarenrecht is een pre. Daarnaast dien je te voldoen aan de eisen die gelden voor de toegang tot zogenaamde togaberoepen (civiel effect). Nationaliteit: Nederlandse. Maximale leeftijd op het moment van aanstelling: 28 jaar. Net als voor andere militaire functies moet je eerst het keurings- en selectietraject doorlopen, voordat je in dienst kunt treden bij de Koninklijke Landmacht.

Wat bieden we?

Je krijgt een aanstelling als militair bij Defensie. Als officier jurist krijg je een initiële aanstelling voor vijfeneenhalf jaar (anderhalf jaar opleiding en een dienverplichting na afloop van de opleiding van vier jaar) met een proeftijd van zes  maanden. In het laatste jaar van je dienverplichting kun je vragen om een verlenging van je contract of je kunt besluiten de dienst te verlaten. Een jurist wordt aangesteld in de rang van kapitein. Ook gedurende je opleiding ontvang je al salaris. Daarnaast biedt de Landmacht uitstekende overige arbeidsvoorwaarden. Zo kun je gebruik maken van een aantrekkelijk pakket aan studiefaciliteiten, waar je ook buiten de Landmacht je voordeel mee kunt doen. De Landmacht kent een goede gezondheidszorg, uitgebreide reis- en onkostenvergoedingen en ruime sportfaciliteiten. Maar de beste arbeidsvoorwaarde is natuurlijk niet in geld uit te drukken: de unieke ervaring die je bij de Landmacht kunt opdoen!

Hoe kan ik solliciteren?

De Landmacht heeft vier opleidingsplekken beschikbaar met startdatum 2 september 2019. Er zijn geen speciale voorlichtingsbijeenkomsten voor deze functiegroep. Belangstellenden kunnen solliciteren door middel van het invullen van het online belangstellingsformulier (zie button ‘solliciteren’) inclusief het uploaden van een CV en motivatiebrief. De vacature staat open van 29  oktober t/m  22 november 2018. Na afloop van de  reactietermijn vindt er in december 2018 een eerste selectie plaats op basis van de brieven en CV’s. Een aantal sollicitanten zal door de militair juridische dienst worden uitgenodigd voor gesprekken, die plaatsvinden in januari en februari 2019. De meest geschikte kandidaten zullen eind februari of maart 2019 starten met het keuringstraject. Een gesprek met de Aanname en Adviescommissie KMA maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie of voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar juristenlandmacht@werkenbijdefensie.nl.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven