Gabi Pott Hofstede (Dentons) over tafelvoetbaltafels

Starter van de week is Gabi Pott Hofstede. Gabi is gestart als advocaat bij Dentons. Als zij het voor het zeggen had op het kantoor, zou ze het wel weten.

Delen:

foto: Mark Prins

Gabi Pott Hofstede (25) is sinds 1 september werkzaam als advocaat bij Dentons. Zij leerde Dentons in eerste instantie volledig virtueel kennen als stagiair tijdens de lockdown. Gabi studeerde eerder dit jaar af op ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie merkte ik dat de advocatuur mij aansprak. Om deze interesse verder te onderzoeken ben ik naar een aantal kantoorbezoeken gegaan en heb ik verschillende mensen uit de advocatuur gesproken om meer te horen over hun ervaring. Deze interesse werd bevestigd door het lopen van stages bij internationale advocatenkantoren. Hier heb ik Corporate /M&A leren kennen, en ik was er direct zeker van dat ik niet verder hoefde te kijken. 

Waarom heb je voor Dentons gekozen?
In december 2020 liep ik stage bij Dentons op de afdeling Corporate/M&A. Deze stage vond volledig vanuit huis plaats vanwege de coronapandemie. Na afloop van deze stage had ik met bijna niemand fysiek kennis kunnen maken, desondanks heb ik Dentons als een erg proactief, enthousiast en hartelijk kantoor leren kennen. Het Corporate/M&A team is erg gedreven en ik had al snel het gevoel dat ik er veel zou kunnen leren. Dat Dentons deze indruk op mij achter heeft kunnen laten via een scherm vond ik erg bijzonder en is mij altijd bijgebleven. Dit is voor mij een belangrijke reden geweest om voor Dentons te kiezen. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik ben werkzaam op de afdeling Corporate/M&A. In onze dagelijkse praktijk houden wij ons bezig met grensoverschrijdende fusies en overnames, joint ventures en corporate herstructureringen. We adviseren zowel publieke en private Nederlandse en multinationale ondernemingen, waaronder veel private-equityfondsen.  

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe is het communiceren met verschillende afdelingen (zowel binnen het Amsterdamse kantoor als op internationaal niveau) gedurende het hele verloop van een transactie. Een transactie bestaat uit veel verschillende fases en als M&A-team heb je de taak om dit proces te coördineren en te begeleiden. Het is ontzettend leerzaam om onderdeel uit te mogen maken van deze rol in een transactie waarbij naast juridische kennis, ook sociale vaardigheden van belang zijn. 

En valt er ook iets tegen?
Soms heb je voor ogen hoe een bepaalde transactie gaat lopen, maar het kan zijn dat het in de uitwerking toch anders loopt. Dit vergt snel schakelen en gemakkelijk aanpassen. Dit kan soms een uitdaging zijn, maar dat is juist wat M&A zo interessant en afwisselend maakt. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een paar pingpong- en tafelvoetbaltafels om tussendoor toernooitjes te houden met collega’s.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een grote reis maken door China en Mongolië. 

We hoorden dat je al in de feestcommissie zit. Als alles mogelijk zou zijn, hoe zou jullie kantoorfeest er dan uitzien?
Als alles mogelijk zou zijn, zouden we iedereen meenemen naar een exclusieve locatie waar wij een groot diner en feest zouden geven voor heel het kantoor. Natuurlijk kan een cocktailbar, een goeie DJ en het nodige entertainment niet ontbreken.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven