Gratis online cursus ‘Concernfinanciering’

Concernfinanciering is een onderwerp dat ondernemingen natuurlijkerwijs raakt. Doorgaans leiden de verschillende configuraties van concernfinanciering niet tot problemen. Echter, indien problemen optreden – dikwijls wanneer de onderneming in zwaar weer verkeert – kan het onderwerp bewerkelijk blijken.

Delen:

Gratis online cursus Concernfinanciering

Docent mr. dr. C.H.A. van Oostrum bespreekt in deze cursus het begrippenkader dat nodig is om concernfinancieringscasuïstiek te doorgronden. Verschillende aspecten van centraal kasbeheer, paraplukrediet en cash pooling worden uiteengezet. Eveneens wordt stilgestaan bij juridische aspecten van het overeenkomen, de werking en het aantasten van concernfinancieringsovereenkomsten. Tevens bespreekt hij de verschillende aansprakelijkheidsposities omtrent dit onderwerp.

Na afloop van deze cursus:

  • kunt u verschillende vormen van geconsolideerde kredietverlening en cash pooling herkennen in de praktijk;
  • bent u bekend met de (juridische) voor- en nadelen van deze vormen;
  • heeft u inzicht in mogelijke gevolgen van verschillende concernfinancieringsmodaliteiten voor de moeder-dochterverhouding.
  • heeft u inzicht in verschillende juridische aspecten die samenhangen met het aangaan, de werking en het aantasten van een concernfinancieringsovereenkomst;
  • bent u bekend met verschillende aansprakelijkheidsposities die gerelateerd kunnen zijn aan concernfinanciering.

Vraag de gratis cursus aan.

De auteur:

dr. C.H.A. Van Oostrum
Chris van Oostrum studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit Leiden en is aan diezelfde universiteit gepromoveerd op het onderwerp regres bij concernfinanciering. Chris is werkzaam in het hoger onderwijs, werkt als zelfstandig adviseur in de praktijk, is lid van verschillende beroepscommissies en publiceert over ondernemingsrechtelijke onderwerpen.

Gratis online proefcursus

Nascholen waar en wanneer het u uitkomt? Het kan met PO-Online. U kunt nu gratis een online proefcursus van PO-Online uitproberen. Bovendien levert deze cursus u ook nog eens 3 PO-punten op. Zo kunt u op een makkelijke manier ervaren of online nascholen bij u past.

U kunt kiezen uit onderstaande cursussen:

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 260 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied.

  • Onbeperkt PO-punten halen
  • Meer dan 260 onderwerpen
  • Altijd en overal toegang tot relevante informatie
  • Vooraanstaande docenten
  • Leuk om te doen

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Benieuwd naar de gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven