Gratis online cursus concurrentiebeding

Delen:

Het concurrentiebeding kan tot lastige problemen in de arbeidsrechtpraktijk leiden. Zo zit er een enorm spanningsveld tussen het grondwettelijk recht van de werknemer en het belang van werkgevers. In deze gratis cursus geeft mr. M.W. Koole u voldoende handvatten om het concurrentiebeding in uw praktijk toe te passen.

Gratis uitproberen

Probeer PO-Online nu gratis uit door een keuze te maken uit één van onze 5 proefcursussen. Zo kunt u met een abonnement nascholen waar en wanneer het u uitkomt. Probeer bijvoorbeeld eens de cursus ‘Concurrentiebeding: onding of zegen?’ van mr. M.W. Koole of de cursus ‘De strafzaak: zo bepaalt u een goede strategie’ van mr. G. Spong.

Uitgelicht – gratis cursus Concurrentiebeding: onding of zegen? van mr. M.W. Koole

In een wereld waarin internetbedrijven op mondiaal niveau opereren, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de rechten en de plichten van de werknemer en de werkgever als het gaat om het concurrentiebeding. Zo bepaalde de rechtbank Amsterdam enkele jaren geleden dat een medewerker van Booking.com nergens anders op de wereld aan de slag kan in de branche van het online hotel boeken. In hoger beroep werd de duur van dit verbod aan banden gelegd, niettemin blijkt hoe verstrekkend het concurrentiebeding kan zijn.

In deze cursus zet mr. M.W. (Michiel) Koole, partner bij HDK Advocaten, uiteen wat een concurrentiebeding precies is en welke formele vereisten aan het beding worden gesteld. Aan de hand van een aantal belangrijke uitspraken zoals het Philips/Oostendorp-arrest uit 2008 en de uitspraak in de zaak Brabant/Van Uffelen uit 1979, wordt verduidelijkt hoe de Hoge Raad tegen de formele eisen, die aan het concurrentiebeding worden gesteld, aan kijkt.

Na afloop van deze cursus:

  • Kunt u omschrijven wat een concurrentiebeding inhoudt
  • Kunt u de formele eisen, die aan het concurrentiebeding worden gesteld, benoemen
  • Kunt u omschrijven welke toetsstenen door de rechter worden gehanteerd in de belangenafweging
  • Weet u welke weg u dient te bewandelen in het procesrecht
  • Kunt u omschrijven welke invloed de Wet werk en zekerheid heeft op het concurrentiebeding

Vraag de gratis cursus aan

De auteur:

M.W. Koole (advocaat-partner HDK Advocaten Amsterdam)
Michiel Koole is partner bij HDK Advocaten te Amsterdam. Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd in 2003 beëdigd als advocaat. Zijn aandachtsgebieden zijn met name concurrentiegeschillen, medezeggenschap en conflicten rond (statutair) directeuren. Naast zijn werk annoteert Michiel Koole juridische uitspraken, levert hij bijdragen aan juridische literatuur en verzorgt hij seminars.

Gratis online proefcursus

Op een laagdrempelige manier ervaren of online nascholing bij u past? Maak dan een keuze uit één van onderstaande cursussen:

Vraag nu een proefcursus aan en ontvang het boek ‘Voorkom ruzie bij de kist’ van Bernard Schols en Heidi Klijsen cadeau.

Waarom nascholen bij PO-Online?

  • Meer dan 260 onderwerpen
  • Vooraanstaande docenten
  • Onbeperkt toegang
  • Maandelijks nieuwe actualiteiten

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Benieuwd naar de gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven