Gratis online cursus: Het ideale petitum: effectief verweren

Mr. dr. L. Reurich behandelt in de cursus ‘Het ideale petitum-III: effectief verweren’ de positie van de gedaagde: hoe verweer je je, hoe richt je je verweer in, wat is een effectief verweer? De docent bespreekt eerst de drie bevrijdende verweren en vervolgens tien nuancerende verweren. U leert hoe u deze bekende en minder bekende verweren optimaal inzet. Hierbij geeft de docent veel voorbeelden uit de recente jurisprudentie en handige tips voor de praktijk.

Delen:

Na het volgen van deze cursus:

  • beschikt u over de vuistregels voor de optimale inrichting van het verweer op het petitum en kunt u deze verweren strategisch inzetten
  • kent u de 3 bevrijdende verweren en 10 nuancerende verweren
  • kent u diverse juridische instrumenten om de rechtsgevolgen ten gunste van cliënt te beïnvloeden
  • bent u op de hoogte van recente jurisprudentie over de bevrijdende en nuancerende verweren

Vraag de gratis cursus aan

Over de docent

Mr. dr. L. Reurich
Mr. dr. L. Reurich studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden en filosofie en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als universitair docent aan de Universiteit Leiden waar hij bij prof. mr. Jac. Hijma promoveerde op een proefschrift over open normen in het vermogensrecht. Sinds 2002 was hij werkzaam als rechter in de Rechtbank Haarlem en vanaf 2008 als raadsheer-plaatsvervanger aan het Gerechtshof Den Haag. Hij is docent bij diverse cursusinstituten, waaronder de Beroepsopleiding Advocatuur, het Instituut voor Juridische Opleidingen en Law@Work. Daarnaast heeft hij een adviespraktijk op het gebied van het vermogensrecht.

Liever een andere cursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis alle onderstaande cursussen ter waarde van 1 of 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 130 online cursussen verdeelt over 14 (sub) rechtsgebieden, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Tevens krijgt u toegang tot de pakketten van accountants, fiscalisten en notarissen, in totaal ruim 300 cursussen.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met de ruime keuze vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De gratis cursussen wisselen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven