Gratis online cursus: Hoe werkt de WHOA?

Sinds 2021 kent Nederland de mogelijkheid van de WHOA, opgenomen in de Faillissementswet. De procedure is echter bedoeld om juist een faillissement te voorkomen, als de onderneming in kwestie weliswaar financiële problemen heeft maar na sanering of herschikking van de schulden kan overleven (een reorganisatieakkoord), dan wel te komen tot een begeleide vereffening van de onderneming op zodanige manier dat de crediteuren beter af zijn dan bij een faillissement (een liquidatieakkoord).

Delen:

Inmiddels zijn de eerste ervaringen met de WHOA opgedaan en wordt langzaam maar zeker duidelijk wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn bij het toepassen van deze regeling. In de cursus wordt een overzicht gegeven van de WHOA, mede aan de hand van de toepassing ervan in de reorganisatiepraktijk, die zich mede kenmerkt doordat een substantiële groep ondernemingen door de corona- en energiecrisis in de problemen is gekomen en er van die zijde serieuze belangstelling bestaat om te weten of en wanneer een WHOA tot de mogelijkheden behoort.

Na afloop van deze cursus kunt u:

  • goed inschatten wat het instrument van de WHOA inhoudt en hoe het kan worden toegepast
  • een goede afweging maken van de kans van slagen van een WHOA en welke factoren hierbij een rol spelen
  • goed onderkennen welke partijen/actoren een rol spelen bij een WHOA-traject, vanuit welke positie zij handelen en hoe daarmee kan worden omgegaan

Vraag de gratis cursus aan

Over de docenten
dr. A.J. Tekstra

Mr. dr. A.J. Tekstra studeerde Nederlands en fiscaal recht in Leiden. Hij werd in 1988 advocaat en werkte achtereenvolgens bij het kantoor van de Landsadvocaat te Den Haag en bij het huidige Pot Jonker te Haarlem. Sinds 1997 is hij verbonden aan Blauw Tekstra Uding Advocaten. Tekstra houdt zich in zijn praktijk bezig met ondernemingsrecht en insolventierecht in brede zin en daarnaast met de fiscale aspecten daarvan.

Liever een andere cursus uitproberen?
Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis alle onderstaande cursussen ter waarde van 1 of 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?
U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 130 online cursussen verdeelt over 14 (sub) rechtsgebieden, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Tevens krijgt u toegang tot de pakketten van accountants, fiscalisten en notarissen, in totaal ruim 300 cursussen.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met de ruime keuze vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?
Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De gratis cursussen wisselen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven