Gratis online cursus met Gerard Spong

Delen:

In de gratis cursus “Ontwikkelingen strafrecht 2017” gaan mr. Gerard Spong en prof. mr. P. Mevis met elkaar in gesprek over een aantal belangrijke thema’s die in het strafrecht spelen, dan wel die het strafrecht beïnvloeden en raken. Het gesprek wordt geleid door mr. J. Taekema. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent van de ontwikkelingen!

Er worden in deze cursus meerdere belangrijke thema’s besproken, namelijk strafrechtelijke aansprakelijkheid, de niet-ontvankelijkheid van het OM, rechtsbescherming en ten slotte het Smartphone-arrest van april 2017.

Het eerste onderwerp dat besproken wordt, is een opmerkelijke ontwikkeling die de strafrechtelijke aansprakelijkheid behelst. De politiek roept om zwaardere straffen terwijl de Hoge Raad lijkt in te zetten op juist een beperking van de strafrechtelijke aansprakelijkheid. Het tweede thema dat besproken wordt is de niet-ontvankelijkheid van het OM. Dit is iets wat op dit moment alleen nog in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk is en daarom moet de rechter op zoek naar een oplossing als een strafoplegging niet voor de hand ligt. Vervolgens wordt stilgestaan bij het thema van rechtsbescherming, zoals het fundamentele recht van een verdachte om op de eigen zitting aanwezig te zijn. Ter afsluiting, komt het Smartphone-arrest ter sprake. Een actueel arrest dat veel vragen oproept over in hoeverre de politie de smartphone mag uitlezen en of de rechter-commissaris hiervoor niet eerst toestemming moet geven.

De auteurs:

Gerard Spong
Gerard Spong studeerde rechten op de Universiteit van Amsterdam en is werkzaam als advocaat bij Spong Advocaten Amsterdam. Hij behandelt de strafzaken en is in het bijzonder gespecialiseerd in (straf)cassatiezaken. Naast zijn advocatenpraktijk houdt Gerard Spong lezingen en schrijft hij literaire thrillers.

prof. mr. Paul Mevis
Paul Mevis is hoogleraar Straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als onderzoeksgebied onderwerpen als: Rechtsgeleerdheid in de context van globalisering, de multiculturele samenleving en privatisering. Daarnaast maakt hij deel uit van de Commissie Piraterij bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, is hij annotator voor de Nederlandse Jurisprudentie, raadsheer-plaatsvervanger aan het Gerechtshof Amsterdam en lid van de sectie Gevangeniswezen van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Jacques Taekema
Jacques Taekema studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam en werkt als advocaat bij Taekema Harlequin Advocaten. Hij is vooral bekend van drugszaken, zware overvalzaken, terrorisme en uitleveringen. Naast zijn praktijk, is Jacques Taekema (bestuurs)lid van de VCAS (Vereniging Cassatieadvocaten) en redactielid van PO-Online.

Actie: gratis online proefcursus

Online nascholen waar en wanneer het u uitkomt? Het kan met PO-Online. U kunt nu gratis een online proefcursus van PO-Online uitproberen. Bovendien levert deze cursus u ook nog eens 2 PO-punten op. Zo kunt u op een makkelijke manier ervaren of online nascholen bij u past.

Waarom nascholen bij PO-Online?

  • De cursussen van PO-Online zijn 24 uur per dag beschikbaar;
  • U kunt in uw eigen tempo nascholen;
  • De cursussen zijn tussentijds te stoppen en op een ander moment te hervatten;
  • De cursussen zijn gemaakt door de beste docenten;
  • U krijgt als abonnee automatisch toegang tot ons cursusaanbod voor accountants (75 cursussen), fiscalisten (45 cursussen) en notarissen (40 cursussen).

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Liever een andere gratis cursus?

U kunt ook kiezen voor één van onderstaande cursussen:

Benieuwd naar de gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven