Gratis online cursus ‘Ontslag op staande voet’!

Delen:

Ontslag op staande voet is een zeer ingrijpend middel in het arbeidsrecht. Door sommige advocaten en juristen ook wel een paardenmiddel genoemd. Er volgt een onmiddellijk einde van het dienstverband, er is geen opzegtermijn, geen recht op WW en het is diffamerend voor de werknemer. Het is dan ook geen wonder dat de rechter zeer streng getoetst bij een mogelijk ontslag op staande voet. In deze weblecture zet Daniël van Gerven uiteen aan de hand van de drie voorwaarden (dringende reden, onverwijldheidseis, mededelingseis) hoe een ontslag op staande voet rechtsgeldig tot stand kan komen. Recente jurisprudentie komt daarbij eveneens aan de orde.

Verder behandelt de docent uitgebreid de prejudiciële vragen die een van de kantonrechters heeft gesteld aan de Hoge Raad over de voorwaardelijke ontbinding: het baanbrekende Nijman-arrest uit 1983 bepaalde dat de werkgever een gerechtvaardigd belang had om de arbeidsovereenkomst voorwaardelijk te laten ontbinden. Ontbinding was onder het oude recht een snelle procedure zonder hoger beroep en cassatie, de Wwz maakt echter hoger beroep en cassatie mogelijk bij ontbinding. Kan een werkgever onder de Wwz in een verzoek tot voorwaardelijke ontbinding worden ontvangen? Deze prejudiciële vraag en het antwoord hierop, evenals de andere vragen die aan de Hoge Raad werden voorgelegd en de antwoorden erop, komen in het laatste deel van deze weblecture aan de orde.

De auteur:

D. van Gerven
Daniël van Gerven is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in Arbeidsrecht en Employee Benefits. Hij adviseert Nederlandse en internationale bedrijven over reorganisaties, ontslag, outscourcing en is bij diverse nationale en internationale transacties betrokken.

Actie: gratis proefcursus

Eindelijk nascholen waar en wanneer het u uitkomt. Het kan met PO-Online. U kunt nu gratis deze online cursus van PO-Online uitproberen. Deze cursus levert u ook nog eens 2 of 3 PO-punten op. Zo kunt u op een makkelijke manier ervaren of e-learning iets voor u is.

Waarom nascholen bij PO-Online?

  • De cursussen van PO-Online zijn 24 uur per dag beschikbaar via de website
  • U kunt in uw eigen tempo nascholen.
  • U kiest zelf waar u de cursus volgt: thuis, op het werk of onderweg, op uw eigen PC, laptop of tablet
  • De cursussen zijn tussentijds te stoppen en op een ander moment te hervatten
  • De beste docenten
  • U krijgt als abonnee automatisch toegang tot ons cursusaanbod voor accountants, fiscalisten en notarissen.

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Liever een andere gratis cursus?

U kunt ook kiezen voor één van onderstaande cursussen:

Benieuwd naar de gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven