Gratis online cursus ‘Personen- en Familierecht’

Delen:

In de weblecture ‘Recente Rechtspraak Personen- en Familierecht 2017- I’ worden de belangrijkste uitspraken van de afgelopen periode in het personen- en familierecht besproken door mr. dr. Myriam de Bruijn-Lückers. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent van de laatste jurisprudentie over het familierecht en doe de gratis online proefcursus.

Allereerst komen de uitspraken over kinder- en partneralimentatie aan bod waaronder de conclusie van de a-g over hoe de Wet hervorming kindregelingen wijzigingen heeft gebracht in het normenstelsel van de bijstand en de alleenstaande ouderkop als onderdeel van het ‘kindgebonden budget’. In het deel over de partneralimentatie worden recente uitspraken behandeld en daarnaast de Wet herziening partneralimentatie. Tevens wordt stilgestaan bij het wetsvoorstel kinderalimentatie en welke wijzigingen deze inhouden als het gaat om bijvoorbeeld de behoeftigheid van jongmeerderjarigen, het inkomensbegrip en de minimumbijdrage in de wet.

Daarbij heeft de Raad van State kritische punten over de wetsvoorstellen kinder- en partneralimentatie uitgebracht, waarvan de gevolgen voor het wetsvoorstel uitgebreid behandeld zullen worden door Myriam de Bruijn-Lückers.

De auteur:

dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers
Myriam de Bruijn-Lückers is senior-raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag en voorzitter van het team Familie. Eerder was zij als strafrechter verbonden aan de rechtbank Rotterdam en kinderrechter. Zij promoveerde in 1994 op: “EVRM, minderjarigheid en ouderlijk gezag: A whole code of juvenile law” en heeft vele publicaties op haar naam staan op het gebied jeugdstrafrecht en familierecht. Tevens is zij redacteur van het ‘Echtscheidingsbulletin (EB)’, ‘Rechtspraak Familierecht (RFR)’, ‘Commentaar Strafvordering eindonderzoek en vooronderzoek (SDU)’ en ‘Commentaar Strafrecht (SDU)’, en docent bij onder meer SSR, Kluwer en OSR.

Actie: gratis proefcursus

Online nascholen waar en wanneer het u uitkomt. Het kan met PO-Online. U kunt nu gratis deze online proefcursus van PO-Online uitproberen. Bovendien levert deze cursus u ook nog eens 2 PO-punten op. Zo kunt u op een makkelijke manier ervaren of online nascholing bij u past.

Waarom kiest u voor PO-Online?

  • De cursussen van PO-Online zijn 24 uur per dag beschikbaar
  • U kiest zelf waar u de cursus volgt: thuis, op het werk of onderweg; op uw PC, laptop en zelfs op de tablet
  • De cursussen zijn op ieder gewenst moment te volgen
  • De cursussen zijn tussentijds te stoppen en op een ander moment te hervatten

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Liever een andere gratis cursus?

U kunt ook kiezen voor één van onderstaande cursussen:

Benieuwd naar de gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven