Gratis online cursus: Schadevergoeding vorderen

Schadevergoeding is de meest ingestelde vordering in het civiele recht. Toch bestaat er veel onzekerheid over dit onderwerp. In deze cursus (t.w.v. 2 PO-punten) geeft mr. dr. L. Reurich allereerst uitleg over de bekende en minder bekende grondslagen van de vordering tot schadevergoeding. Niet alleen de klassieke grondslag – schadevergoeding wegens een tekortkoming (art. 6:74 BW) – maar ook alternatieve routes naar compensatie komen aan bod, zoals de nadeelsopheffing van art. 6:230 BW en de koopsomvermindering op grond van art. 6:270 BW. Vervolgens behandelt de docent de grondslagen van de schadevergoeding zelf, die te vinden zijn in afdeling 10 Titel 1 Boek 6 BW. Het derde deel van de cursus gaat over de wijze van schadeberekening. Wanneer is het slim om de schade concreet te onderbouwen, en wanneer is een abstracte onderbouwing of een rechterlijke schatting beter? Een goede, strategische keuze door u als advocaat kan het verschil maken bij de vaststelling van de omvang van de schade. De docent illustreert deze onderwerpen met voorbeelden uit de recente rechtspraak.

Delen:

Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de zes grondslagen voor het vorderen van schadevergoeding
  • kunt u een weloverwogen keuze maken welke van deze grondslagen het meest gunstig is
  • kent u de diverse technieken van schadeberekening en hoe deze technieken effectief moeten worden ingezet
  • weet u welke vorderingen na en naast elkaar kunnen worden ingezet
  • bent u op de hoogte van relevante recente jurisprudentie

Vraag de gratis cursus aan

Over de docent

Dr. L. Reurich
Mr. dr. L. Reurich studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden en filosofie en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als universitair docent aan de Universiteit Leiden waar hij bij prof. mr. Jac. Hijma promoveerde op een proefschrift over open normen in het vermogensrecht. Sinds 2002 was hij werkzaam als rechter in de Rechtbank Haarlem en vanaf 2008 als raadsheer-plaatsvervanger aan het Gerechtshof Den Haag. Hij is docent bij diverse cursusinstituten, waaronder de Beroepsopleiding Advocatuur, het Instituut voor Juridische Opleidingen en Law@Work. Daarnaast heeft hij een adviespraktijk op het gebied van het vermogensrecht.

Liever een andere cursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande cursussen ter waarde van 1 of 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 130 online cursussen verdeelt over 14 (sub) rechtsgebieden, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Tevens krijgt u toegang tot de pakketten van accountants, fiscalisten en notarissen, in totaal ruim 300 cursussen.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met de ruime keuze vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De gratis proefcursussen wisselen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven