GRATIS PROEFCURSUS: VORMVERZUIM IN HET STRAFRECHT – ARTIKEL 359a Sv

Bij vormverzuimen ex artikel 359a Sv gaat het om onrechtmatigheden die zijn begaan tijdens het voorbereidend onderzoek ten aanzien van de aan de verdachte ten laste gelegde feiten. In deze cursus bespreekt mr. dr. S. Brinkhoff alle juridische facetten van vormverzuim en de toepassing van art. 359a Sv. Hij gaat daarbij in op de achtergronden, het voeren van verweer, de standaardarresten van de Hoge Raad en lijnen in de jurisprudentie. Hij eindigt de cursus met praktische tips and tricks.

Delen:

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van alle facetten van vormverzuim in het strafrecht en de toepassing van art. 359a Sv
  • heeft u inzicht in de standaardarresten van de Hoge Raad
  • bent u op de hoogte van de lijnen in de jurisprudentie
  • kunt u uw nieuwe inzichten toepassen in de praktijk

Vraag de gratis proefcursus aan

Docent

mr. dr. S. Brinkhoff
Sven Brinkhoff (Nijmegen, 1979) starte zijn carrière bij het openbaar ministerie. In 2007 maakte hij de overstap naar de Radboud Universiteit waar hij in 2014 promoveerde op een onderzoek naar startinformatie in het strafproces. Sinds 1 mei 2022 is hij hoogleraar Strafprocesrecht aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2019 vervult hij de rol van raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch.

Brinkhoff is een veelgevraagd analist van actuele strafrechtelijke kwesties op radio, tv en in landelijke en regionale dagbladen.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 1 of 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 100 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met ruim 100 verschillende onderwerpen vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen veranderen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven