Greenberg Traurig breidt Real Estate praktijkgroep uit

Greenberg Traurig heeft haar Real Estate praktijkgroep uitgebreid. Verschillende advocaten van de Real Estate praktijkgroep van NautaDutilh zijn overgestapt naar de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig. Onder hen zijn het hoofd van de Real Estate praktijkgroep David van Dijk en verschillende senior associates van het kantoor.

Delen:

Greenberg Traurig breidt Real Estate praktijkgroep uit

Onlangs trok Greenberg Traurig ook al prominente Finance- en M&A-teams van Loyens & Loeff en Allen & Overy aan, waaronder Bas Vletter, Herald Jongen, Sabine Schoute en Lilian Welling-Steffens. Met David van Dijk stappen onder meer Coco van Zuiden, Barbara Klootwijk, Simone Wijngaard en Annahita Mazaherinejad over.

Deze uitbreidingen zijn onderdeel van de bredere strategie van het van origine Amerikaanse advocatenkantoor om haar positie in Europe en in Nederland als belangrijke Europese economische hub verder te versterken, zo geeft het kantoor aan. “David van Dijk zal bij Greenberg Traurig vanuit Amsterdam en Londen leidinggeven aan de Nederlandse Real Estate praktijkgroep. David van Dijk is een van de meest gerenommeerde Real Estate advocaten van Nederland. Hij was bij NautaDutilh hoofd van de Real Estate praktijkgroep en daarnaast een aantal jaren lid van de steering committee van het kantoor. De prestigieuze internationale Chambers & Partners directory plaatst Van Dijk al jaren in Band 1 in de categorie ‘Real Estate, The Netherlands’. Hij is tevens lid van het President’s Panel van de Dispute Resolution Services van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).”

Richard Rosenbaum, executive chairman van Greenberg Traurig vanuit New York: “We have known David for a long time, working on opposite sides of large transactions. We are extremely pleased with his arrival and that of the rest of his team. Greenberg Traurig is known worldwide for its strong international Real Estate practice. In the US, the Middle East and Asia, as well as in Europe. With this Real Estate team and the recent expansions of the Finance and M&A practice groups, with which the Real Estate practice group works in an integrated manner, we are able to continue to offer our clients what they expect from us internationally for the next decade.”

David van Dijk: “Ik kijk uit naar de overstap naar Greenberg Traurig. De enorme energie van het kantoor en de drive van de global leadership, de internationale scope en de typische Amerikaanse ‘can do’-mentaliteit, dit alles sluit perfect aan op onze ambitie voor het komende decennium en de behoeften van onze cliënten. We kijken als team terug op een prachtige periode bij NautaDutilh, waarin we samen een van de sterkste vastgoedpraktijken van Nederland hebben opgebouwd. Daar gaan we nu vanuit Greenberg Traurig op internationaal niveau mee verder.”

Thomas van der Vliet, co-managing shareholder Amsterdam: “De synergie tussen het Real Estate team van David, het bestaande Real Estate team van Jan Kees Brandse en de Finance en M&A teams van Bas Vletter, Sabine Schoute en Herald Jongen is enorm. Wij zien dat cliënten integrale oplossingen verwachten. Niet een advies op één rechtsgebied. Daar zijn dit soort grote geïntegreerde hooggespecialiseerde teams voor nodig.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven