Groninger Leergang Arbeidsrecht start weer per oktober 2016

Delen:

groninger leergang arbeidsrecht saskia 100x100De Groninger Leergang Arbeidsrecht brengt de arbeidsrechtelijke topdocenten uit het land naar het ‘hoge noorden’ om u les te geven. Een unieke kans om in een sfeervolle setting uw kennis flink te verdiepen, uw netwerk uit te breiden en arbeidsrechtelijke inspiratie op te doen!

Docenten zijn onder anderen prof. mr. Saskia Peters, prof. mr. Ruben Houweling en prof. mr. Stefan Sagel.

In oktober start de Groninger Leergang Arbeidsrecht (GLA) weer. Tijdens 10 cursusdagen worden de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen door vooraanstaande docenten uit de wetenschap en praktijk op hoog niveau behandeld. De GLA een door de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) erkende specialistenopleiding van 60 PE punten.

Met de GLA kunt u uw arbeidsrechtelijke kennis tijdens tien cursusdagen verder verdiepen. In de Leergang worden de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen op specialistisch niveau en met bijzondere aandacht voor de praktijk behandeld. Tot de onderwerpen die zullen worden behandeld behoren ziekte en arbeidsongeschiktheid, bedingen, cao-recht, Europees arbeidsrecht en pensioen. Uiteraard komt ook het ontslagrecht, waaronder het ontslag op staande voet, uitgebreid aan bod.

De Leergang bestaat uit tien cursusdagen met elk zes effectieve onderwijsuren. Op elke cursusdag worden twee onderwerpen behandeld in de vorm van kleinschalige, interactieve colleges. Zowel theorie als toepassing in de praktijk (bijv. aan de hand van casus) komen aan de orde. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actieve houding van de deelnemers verwacht. In verband hiermee worden maximaal 25 deelnemers tot de Leergang toegelaten.

Deelnemers die ten minste negen van de tien cursusdagen hebben bijgewoond worden toegelaten tot het afsluitende schriftelijke examen. Dit examen vindt plaats omstreeks mei/juni 2017. Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers tijdens het afsluitende diner een certificaat van deelname.

De cursussen worden gegeven op een bijzondere en sfeervolle locatie: ‘Het Kasteel’ in hartje Groningen. Elke cursusdag wordt op deze locatie ook een lunch verzorgd.

De Groninger Leergang Arbeidsrecht kost € 4.950,- inclusief cursusmateriaal, consumpties, lunches, examen en afsluitend diner. Er geldt een korting van € 250,- bij meerdere aanmeldingen van één kantoor.

Voor meer informatie, zie: www.rug.nl/rechten/leergang-arbeidsrecht.

Oud deelnemers aan het woord

Niek Entzinger, advocaat De Haan Advocaten, gespecialiseerd in arbeidsrecht en ambtenarenrecht:

“De Groninger Leergang Arbeidsrecht heb ik als erg leerzaam en goed georganiseerd ervaren. In mijn arbeidsrechtspraktijk heb ik er enorm veel voordeel van de GLA te hebben gevolgd. Ook het verstrekte materiaal is goed: ik gebruik dit nog bijna dagelijks!”

Saskia Peters, hoofddocent van de GLA

“De Groninger Leergang Arbeidsrecht brengt de arbeidsrechtelijke topdocenten uit het land naar het ‘hoge noorden’ om u les te geven. Een unieke kans om in een sfeervolle setting uw kennis flink te verdiepen, uw netwerk uit te breiden en arbeidsrechtelijke inspiratie op te doen!”

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven