Hayri Yildiz (Ploum) over mysteries

Starter van de week is Hayri Yildiz. Hij werkt sinds kort als juridisch medewerker bij Ploum, wat hem goed bevalt. Een reisje naar de ruimte zou hem overigens ook wel wat lijken.

Delen:

Hayri Yildiz, 27 jaar, studeerde in 2021 af aan de Universiteit Leiden in de richting van het ondernemingsrecht. Op 1 december 2022 startte hij als juridisch medewerker op de sectie bestuursrecht van Ploum Rotterdam Law Firm. Hij streeft ernaar om in september 2023 met de beroepsopleiding te beginnen.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Dit had ik al tijdens mijn HBO-Rechten-studie besloten. Dit kwam doordat ik doorkreeg dat ik meer inhoudelijk te werk wil gaan en bij alle gerechtelijke instanties wil kunnen procederen.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Zeker, ik heb stage gelopen bij een klein kantoor in Den Haag. Daar heb ik besloten niet in het strafrecht te willen werken. Ik vond dat te veel negativiteit. Ik vond destijds het civielrecht ook leuk. Dus ging ik bij een technisch kantoor als parttime juridisch medewerker aan de slag. Vervolgens liep ik stage bij Ploum en dat vond ik een leuk kantoor. Door omstandigheden kwam ik bij een detacheringsbureau terecht waarbij ik een traineeship in het omgevingsrecht ging volgen. Toen besefte ik pas dat ik het bestuursrecht leuker vind dan het civielrecht. De reden hiertoe is dat ik met het omgevingsrecht met de omgeving bezig ben. Je kan zien en voelen waarover de zaak gaat.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het opstellen van bezwaarschriften. Vaak lukt het binnen een dag om een bezwaarschrift op te stellen, dat geeft dan aan het einde van de dag een voldaan gevoel. Ook pas je de juridische regels op de feiten toe, wat het leukste is om te doen.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een fietsregeling zou wel goed zijn. Dan kunnen medewerkers makkelijker een elektrische fiets aanschaffen en is het ‘vervoer’ binnen de stad niet afhankelijk van het OV of de auto.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Naar de ruimte gaan. Het is (nog) niet heel realistisch, maar als ik er de mogelijkheid toe krijg ga ik het wel doen. De ruimte is heel mysterieus en ik hou van mysteries. Een meer realistisch doel is om naar Midden- en Zuid -Amerika te gaan. Daar wil ik de nederzettingen van de Inca’s en Maya’s bezoeken. 

Wat maakt Ploum anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Het kantoor combineert de kwaliteit van een groot kantoor met de betrokkenheid van een middelgroot kantoor. Ook heeft Ploum veel regelingen voor de medewerkers. Als juridisch medewerker kan ik ook altijd de partners spreken. Ik hoor weleens verhalen van vrienden die bij andere kantoren zitten en niet zoveel vrijheid ervaren.

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou wel ooit admiraal William H. McGraven willen ontmoeten. Hij is een oude navy seals admiraal en heeft een geweldige speech over het leven gegeven. Die speech was slechts twintig minuten, en ik denk dat hij nog heel veel kan vertellen over het leven en wat hij heeft meegemaakt. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven