Hedwig Roggema (Houthoff) over originaliteit

Student-stagiair van de week is Hedwig Roggema. “Ik heb zo veel mogelijk e-coffeemomenten ingepland om iedereen te leren kennen”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Hedwig Roggema (24) studeert privaat- en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze verwacht volgend jaar af te studeren. In maart en april loopt ze (vanuit huis) stage bij Houthoff te Rotterdam op de secties M&A en Litigation & Arbitration.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Na een geslaagde Inhousedag (pre-corona) stond ik met wat mensen van kantoor te kletsen en tafelvoetbal te spelen in de kantoorbar. De onderlinge sfeer was zo relaxed. Een goede balans tussen helemaal jezelf kunnen zijn en hard werken was ik nog niet eerder tegengekomen bij andere kantoren.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt?
To be fair… ik heb geen speciale tactiek. Om de nieuwe collega’s een van de zoveel standaard introductiemailtjes van een stagiair te besparen, heb ik op mijn eerste dag wel geprobeerd een origineel introductiemailtje te sturen: “Een van mijn favoriete kunstenaars, Mark Rothko, zei ooit: ‘Er zit meer kracht in weinig vertellen, dan in veel vertellen.’ In 2019 heb ik mijn bachelor Nederlands recht behaald (8.4). Momenteel ben ik bezig met de master, richtingen privaat- en ondernemingsrecht (in Groningen). Kunst, vrienden, hockey en lezen zijn dingen waardoor ik mij graag laat afleiden. ‘De meeste mensen deugen’ is een aanrader voor degenen die, net als ik, late to the party zijn.”

Je was er tijdens de coronacrisis. Moest je je stage vanuit thuis doen?
Volledig vanuit huis, inderdaad. Qua inhoud maakt dat mijnsinziens niet veel uit, sociaal is het soms wel een uitdaging. Ik heb zo veel mogelijk e-coffeemomenten ingepland om iedereen te leren kennen. Met de andere stagiairs hebben we het ondanks corona overigens wel erg gezellig. Er wordt echt veel gelachen tijdens de gezamenlijke digitale activiteiten.

Wat moet je zoal doen?
In mijn eerste maand op M&A heb ik veel naar SPA’s (share purchase agreements) gekeken en geoefend met het schrijven daarvan. Daarnaast heb ik geassisteerd bij allerlei uitzoekklusjes. Nu ik op Litigation & Arbitration zit, schrijf ik memo’s over juridische vragen en luister ik mee bij meetings waarin bijvoorbeeld een processtrategie besproken wordt.

Bevalt je stage?
Het bevalt heel goed. Wat ik niet snel zal vergeten is een bepaald advies waar ik aan meegewerkt heb. Telkens als ik het logo van de wederpartij tegenkom, denk ik: we hadden jullie mooi te pakken.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Het is een hele leuke en bovenal leerzame tijd, dus eigenlijk zou ik niet veel veranderen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Praten terwijl je nog op mute staat is wel een rookie mistake die ik gemaakt heb. Het grootste succes is toch wel het terugzien van mijn werk in het advies naar een grote client.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, ik ben er nu vrij zeker van dat de advocatuur en ik goed bij elkaar passen!

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Het team van Dragon’s Den. Ondernemers en innovatieve ideeën inspireren mij enorm. Daarnaast is Michel Perridon natuurlijk buitengewoon geestig!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top