Het effect van sporten op je werkprestaties

Dat sporten gezond is, weten we natuurlijk allemaal! Toch weet lang niet iedereen dat sporten niet alleen een positief effect heeft op hoe we ons voelen, maar ook op de prestaties op de werkvloer. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat ook jij graag zou willen weten welk effect dit is, leggen we het je stap voor stap uit. Daarbij moeten we wel de kanttekening plaatsen, dat dit effect extra versterkt kan worden op het moment dat je niet alleen meer beweegt, maar ook gezond eet en voldoende slaapt. Dus heb jij het gevoel dat je mentaal nog wel wat stappen kunt maken, dan is sporten helemaal zo gek nog niet.

Delen:

Je bent een stuk scherper

Een van de belangrijkste voordelen van sporten voor je werkprestaties is het verbeteren van je mentale helderheid en focus. Wanneer je regelmatig aan lichaamsbeweging doet, stimuleert dit de bloedtoevoer naar je hersenen. Hierdoor krijgen hersencellen de nodige zuurstof en voedingsstoffen, wat leidt tot een verbeterde cognitieve functie. Het resultaat? Je kunt je beter concentreren, bent alerter en kunt informatie beter verwerken. Dit komt natuurlijk goed van pas tijdens een drukke werkdag waarin je veel taken en informatie moet zien te verwerken. Daarbij is het ook belangrijk om na je werk je rust te pakken, bijvoorbeeld door lekker een eind te gaan wandelen.

Goed tegen de stress

Een beetje stress is helemaal niet erg. Toch is het wel belangrijk om de mate waarin je stress hebt goed in de gaten te houden. Zo is het logisch dat je vlak voor een belangrijke deadline wat gespannen bent, maar is het niet de bedoeling dat je altijd met stress naar je werk gaat. Stress heeft namelijk niet alleen een negatief effect op onze mentale gezondheid, maar heeft ook een weerslag op je fysieke gezondheid, naarmate het langer duurt. Door regelmatig te sporten, bijvoorbeeld door 3 keer per week te gaan hardlopen. Belangrijk is wel dat je als vrouw een sport bh dames draagt en natuurlijk ook een paar goede schoenen. Tijdens het hardlopen maakt ons lichaam namelijk endorfines aan, ook wel bekend als de ‘gelukshormonen’. Deze hormonen zorgen voor een gevoel van ontspanning en welzijn, waardoor de stress naar de achtergrond verdwijnt. Natuurlijk neemt dat niet weg dat je het probleem bij de kern aan moet pakken en het gesprek op je werk aan moet gaan.

Je slaapt beter

Te weinig slaap of kwalitatief slecht slapen heeft direct een negatief effect op hoe we ons voelen. Door regelmatig lekker te bewegen, zul je ook gelijk merken dat je veel beter slaapt. Niet alleen omdat je natuurlijk vermoeider bent na het sporten, maar ook omdat je vaak een voldaan gevoel hebt. Stel je voor dat je net een nieuwe freya sport bh hebt gekocht en rond een uur of 20.00 een kilometer of 10 gaat hardlopen. De kans dat je dan na het douchen met een voldaan gevoel je bed in stapt en een stuk beter slaapt, is vrij groot, weten we uit onze eigen ervaring.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven